Köpenhamn

Idag har jag varit i Köpenhamn hela dagen med Benita & Hanna! Det har varit rejält roligt, trevligt & mysigt. Vi började med att gå på Ströget i några timmar. Jag visste faktiskt inte att det var världens längsta shoppinggata, men det vet jag ju nu då! Tyvärr så hittade jag inte så mycket och köpte faktiskt ingenting =P Men det fanns mycket roligt att kolla på ändå.

Sen när det började bli mörkt så gick vi in på the tivoli och skulle besöka deras julmarknad. Och det var faktiskt otroligt fint, mysigt, väldigt bra pyntat och allt sånt. Var nog första gången jag gick på julmarknad i slipin-skor och kavaj i typ 15 graders värme, men det gick faktiskt bra ändå. Fast ja, jag saknade snön rejält!

Har ju tyvärr aldrig med mig någon kamera där jag är, så jag har inga bilder att lägga ut. Men jag lovar, det var otroligt fint där! Det var mysiga belysningar överallt, och små stugor istället för marknadsstånd som sålde saker. Jag köpte lite brända mandlar & hemmagjort polkagrisgodis. Letade förgäves efter knäck, men den var dessvärre inte lika självklar på danska julmarknader som på de svenska.. Och danska förresten, vilket språk =D Jag fattar ingenting!

Helt trött i benen, fötterna och ryggen är man efter en hel dags spring i affärer och marknader å så. Så det var skönt att sätta sig på tåget & båten hem sen. Tror att jag ska gå å lägga mig rätt snart, man blir rätt trött i skallen med. Om ni ville veta hur man tar sig till Köpenhamn ifrån Helsingborg, så åker man först färja i 20 min över till Helsingör, och därefter tåg i 40 min till Köpenhamn! Saker och ting är minst sagt rätt annorlunda här nere =)

Min allra högsta önskan för tillfället är att vi kommer få en vit jul.. Trodde aldrig att jag skulle sakna snön, men det gör jag!

Hejdå!

Lite onsdagsblogg

tänkte hinna skriva några rader innan det är dags att sova nu.
Idag har vi oxå varit lediga båda två och varit i lägenheten hela dagen. Vi har träffat vår snälla hyresvärd Christer som gav oss golvet vi behövde, målarfärgen (som tyvärr blev i fel färg tror vi), och tagit upp lite annat smått & gott som ska fixas. Och så har vi fått vårt vardagsrumsfönster utbytt idag med! Och så har vi byggt ihop vår dubbelsäng, så nu går det faktiskt att sova där. Bara det att vi inte hade med oss något täcke eller några kuddar =D

Idag har jag gjort min cykelpremiär här i Helsingborg oxå. Jag kommer nog bli en stor trafikfara! Där "hemma" kunde man ju cykla på trottoarerna och precis vart man ville. Och här nere måste man helt plötsligt anpassa sig efter lagarna. Som tur är finns det ganska gott om cykelbanor, men jag känner mig nog inte helt hundra på det ändå =D Hur som helst så var det faktiskt skönt att cykla. Det var länge sen jag gjorde det, det kommer nog bli min nya grej nu när vi bor på söder..

På vägen hem från lägenheten här på kvällssidan så stannade vi på Tasty House. Där köpte vi en massa godis & åt kulglass! Och när vi satt där så tänkte jag på alla er där "hemma". Alla ni skulle älska Tasty House.. Så dit ska jag ta med er var och en när ni kommer och hälsar på! Och Minna ska få följa med på Asiens pärla oxå.. =)

Har fått lite tjat om bilderna =P Jag lovar dom kommer inom kort!
Nu ska jag hoppa i säng.
Puss & Kram!


Lite tisdagsblogg

Idag har både jag & Sebastian varit ledig och fixat ännu mera till lägenheten. Köpt en massa roliga grejer har vi minsann oxå gjort: Brödrost, vattenkokare, smörgåsjärn, raclettegrill, äggkokare, strykjärn, fritös osv, osv =D En egen fritös, haha! Jag älskar att köpa roliga och kanske lite konstiga saker =D Svinmycket pasta köpte vi oxå..

Så har vi pratat med hyresvärden om golv och färg till väggarna osv oxå. Ska lösa sig det utan problem! Blir nog det imorgon då. Då är vi oxå lediga båda två och förhoppningsvis blir allt klart imorron nu då. Kanske vi kan sova vår första natt där =)

Har snart ätit penicillin i en vecka, snälla, kan det inte gå över nu då?

Lars Winnerbäck är bäst, bäst, bäst, bäst, bäst..

Ni är lite dåliga på att kommentera tycker jag.. Skäärpning! =D
Puss!