Köpenhamn

Idag har jag varit i Köpenhamn hela dagen med Benita & Hanna! Det har varit rejält roligt, trevligt & mysigt. Vi började med att gå på Ströget i några timmar. Jag visste faktiskt inte att det var världens längsta shoppinggata, men det vet jag ju nu då! Tyvärr så hittade jag inte så mycket och köpte faktiskt ingenting =P Men det fanns mycket roligt att kolla på ändå.

Sen när det började bli mörkt så gick vi in på the tivoli och skulle besöka deras julmarknad. Och det var faktiskt otroligt fint, mysigt, väldigt bra pyntat och allt sånt. Var nog första gången jag gick på julmarknad i slipin-skor och kavaj i typ 15 graders värme, men det gick faktiskt bra ändå. Fast ja, jag saknade snön rejält!

Har ju tyvärr aldrig med mig någon kamera där jag är, så jag har inga bilder att lägga ut. Men jag lovar, det var otroligt fint där! Det var mysiga belysningar överallt, och små stugor istället för marknadsstånd som sålde saker. Jag köpte lite brända mandlar & hemmagjort polkagrisgodis. Letade förgäves efter knäck, men den var dessvärre inte lika självklar på danska julmarknader som på de svenska.. Och danska förresten, vilket språk =D Jag fattar ingenting!

Helt trött i benen, fötterna och ryggen är man efter en hel dags spring i affärer och marknader å så. Så det var skönt att sätta sig på tåget & båten hem sen. Tror att jag ska gå å lägga mig rätt snart, man blir rätt trött i skallen med. Om ni ville veta hur man tar sig till Köpenhamn ifrån Helsingborg, så åker man först färja i 20 min över till Helsingör, och därefter tåg i 40 min till Köpenhamn! Saker och ting är minst sagt rätt annorlunda här nere =)

Min allra högsta önskan för tillfället är att vi kommer få en vit jul.. Trodde aldrig att jag skulle sakna snön, men det gör jag!

Hejdå!