Grattis Terese!

STORT GRATTIS TILL TERESE SOM FYLLER 20 ÅR IDAG! :)

Så har det blivit fredag och första veckan här på högskolan är avklarad. Jag har haft tre föreläsningar och det har gått bra och verkar roligt. Jag är väldigt glad att jag har erfarenhet av företagsekonomi tidigare. Verkar ganska körigt för dom som inte alls läst det förut. Jag har köpt två böcker begagnat och beställt tre. Dom har dessvärre inte kommit än. Alltså har jag inte kunnat börja plugga, men när böckerna väl har kommit så finns det inget att skylla på längre.

Mamma & pappa kommer ikväll med mitt flyttlass! Som jag har längtat efter min säng nu efter fem nätter på luftmadrass. När mamma & pappa har åkt hem sen så kommer Anna-Karins föräldrar med hennes flyttlass. Hela helgen kommer gå åt till att ställa i ordning i lägenheten gissar jag. Först behövs det en rejäl städning och sen börjar det roliga, att fixa i ordning. Ingen hade bott i vår lägenhet sen förra året. Bredbandet blir inkopplat imorgon lördag, så då kommer jag tillbaka på msn igen, ifall ni saknat mig ;)

Ikväll är det finsittning. En fin middag som avslutning på nollningsveckorna. Jag har tyvärr inte hunnit vara med på någon nollning alls i stort sett. Mycket mycket trist. Menmen, inget att göra åt. Ikväll är det klänning/kostym som gäller för tjejerna och kostym för killarna då. Det blir trerättersmiddag och lite uppdrag från de olika nollningsgrupperna. Blir en lugn kväll för min del eftersom jag ska hem direkt sen och möta upp mamma & pappa.

Byebye!

Gävlebo

Hej! Sitter just nu på bibblan på högskolan och har lånat en dator, tänkte skriva en liten rapport. Allting har gått jättebra sen vi kom ner hit i söndags.

Gävle är en jättefin stad som det verkar än så länge. Gavleån (observa, inte Gävleån) går mitt igenom staden och har fina broar och picknickställen osv. Inne vid stortorget ligger två gallerior med ganska många affärer och biografen.

Högskolan är ett ombyggt regemente. Surprise surprise! Väldigt fin och stor! Mest imponerad är jag nog av bibblan (där jag sitter vid en lånedator just nu). Det är en stor, oerhört fin fasad som sitter ihop med själva skolan. Inte mindre än fyra våningar hög och otroligt fräsch. Här finns jättemycket arbetsställen där man kan plugga, ta med sig en egen dator osv. Här kommer vi att plugga massor tror jag. 

Jag hade min första föreläsning här på skolan igår i kursen ekonomisk styrning och analys. Tills nästa vecka ska jag ha läst 140 sidor och gjort övningarna till. GAH! Först måste jag dessutom fixa böckerna. De är två stycken och nyss beställda via nätet. Helt stört att studieböcker måste vara så dyra!

Boende ordnade sig väldigt bra. De två första nätterna har jag sovit på golvet i samma rum som Anna-Karin & hennes mamma på vårt vandrarhem som ligger på söder här i Gävle. Dock gick det så snabbt med lägenhet att vi har fått nycklarna till en trea ute i Sätra idag! Inflyttning sker alltså ikväll. Vi har inga möbler här än, så vi får inhandla luftmadrasser och filtar på Classe Ohlsson tänkte vi. Mamma & pappa kommer ner med mitt flyttlass i helgen. Bredbandet blir inkopplat på lördag i lägenheten. Det är en trea på 82,8 kvm, badkar och en trappa upp. Kanske inte den snyggaste lägenheten jag har sett men den kommer att duga bra. Vi ska få omtapetserat i båda sovrummen och i hallen nu direkt. Vi fick själva välja vilka tapeter det skulle bli idag på förmiddagen. 

Som ni märker så flyter allting på väldigt bra. Vad annars!? ;)
Än så länge har vi inte åkt ut till Valbo, där ikea & allt sånt ligger. Ett av Sveriges största köpcentra! Men det lär hinnas med. Vi har köpt ett busskort oxå, det kostar endast 195kr/månad! Riktigt billigt!
Vi hörs senare! Sköt om er!
Puss

 

Hejdå Östersund

Jaha, då var dagen här.. Även fast det i skrivande stund bara gått tio minuter av söndagen den 26e augusti så är det idag som flytten till Gävle blir av! Det var alltså i torsdags som jag fick veta att jag kom in och tre dagar senare blev flytten av. Minst sagt en snabb flytt.

Mamma har varit här idag och hjälpt mig med att packa & städa. Vilken tur jag hade att hon erbjöd sig det. Jag hade tänkt från början att jag nog skulle klara det själv, vilket jag snabbt insåg var väldigt fel så fort vi börjat. Så, tack till världens bästa mamma för all hjälp! Som tur var klarade vi ett avsked utan tårar den här gången. Vi ses ju snart igen, då flyttlasset ska ner. Imorgon åker jag bara ner med mig själv och en massa kläder. Förhoppningsvis får jag & Anna-Karin en lägenhet under veckan som kommer, och då träffar jag ju både mamma & pappa redan nästa helg!

När städandet och packandet var klart åkte vi till Malin & Stefans sommarstuga för att äta middag. Vi åt kräftor (första gången för mig i år), två olika pajer och pastasallad samt tårta till efterrätt. Hur gott som helst. Carina, Birgitta och Stig var oxå där. Sen blev det dags att säga hejdå till Malin. Trodde det skulle gå utan tårar man så fort jag såg tårarna i hennes ögon så brast det ju för mig med. Det blev mycket tårar och väldigt långa kramar. Det kommer aldrig att finnas någon bättre syster än du Malin, aldrig! <3

När jag kom hem till lägenheten igen märkte jag att den ekade. Hur ensammen känner man sig inte då? Snart är det dags för sista natten här. Mellan 10 - halv 11 på förmiddagen åker jag med Anna-Karin & hennes föräldrar ner till Gävle. Jag ska sova hos Thomas tills vi har fått en egen lägenhet. Ska bli spännande med en ny stad och det ska bli oerhört roligt med en otrolig vändning i livet. Kommer lära känna så otroligt mycket nya människor och ja. Det känns som att det här kommer bli hur bra och roligt som helst!

Önska mig lycka till i mitt nya liv i min nya stad med mina nya människor!
.. och sjävklart med studierna. Det är nog där det behövs mest! =)