Ingen årskrönika

Hej Hej!
Varit lite dålig på att uppdatera nu på slutet, och nu tänker jag snart åka bort, och lämna datorn hemma så jag tänkte att jag fick lägga in ett inlägg så länge! Det blir ingen årskrönika nu eftersom jag inte hinner skriva det, men jag får skriva en sen, efter nyår.

Julen har varit bra, det blev väl ingen jättevit jul direkt, mest bara is här! Men den var mysig ändå, hela familjen + tre till var samlade, + alla hundar förstås. Maten var bra, julklapparna var bra och stämningen var bra. Vi hade typ världens finaste julgran och ja, allt var som julen ska vara helt enkelt.

På juldagen var det dags för hemvändarfest och äntligen dags för att träffa alla vänner som man inte träffat på jättelänge. Började med förfest hos Malin och sen åkte vi vidare till Nordica. En otrolig rolig kväll med många hej och många kramar. Det var nästan så att jag hade glömt bort hur otroligt underbara mina vänner här hemma är!

Sen dess har jag umgåtts här hemma med mamma, träffat lite kompisar, varit ute på byn och bara slappat. Om ungefär en halvtimme åker jag med Minna och hennes syskon till Östersund. Ska träffa syster lite ikväll, imorron ska jag träffa några kompisar till och sen på söndag morgon åker jag med mina syskon och några till upp till Storlien för att fira nyår. Vi ska hyra SPA-avdelningen på hotellet en hel eftermiddag och det kommer bli ett underbart skönt nyår tror jag!

Jag lämnar datorn hemma i Strömsund så jag får väl skriva mer sen när jag är tillbaka. Nu har mamma tagit fram färsk ananas som jag tänker svulla i mig och sen åker jag som sagt. Ha det bra allihopa! GOTT NYTT ÅR!

image54

Efterlyser julkänsla

Hallå Hallå.
Det är dan före dan och jag befinner mig i Strömsund. Jag hade ju verkligen hoppats på att det skulle vara fullt med snö här uppe när jag kom hem för att fira jul, tänkte att julkänslan lätt skulle infinna sig då. Men såhär lite snö har det nog aldrig varit på julafton sen jag föddes iaf. Jättetrist!

Tågresan upp var ju lite av en historia för sig, som ungefär alla tågresor blir. Det kan inte finnas någon annan plats i världen där man stöter på så många udda människor som när man åker tåg. Denna gång bland annat en döv alkoholist som envisades med att sitta bredvid AK och mitt emot mig, trots att det inte alls var hans plats. Han drack öl, rapade, gjorde konstiga ljud och rörelser och stirrade helt otroligt onödigt mycket. Vi fick byta plats tillslut, han var extremt otrevlig att sitta i närheten av. Sen en vuxen människa som ställde sig och näst intill storgrät mitt i vagnen för att det låg en schäfer vid mittgången. Dessutom hade jag så mycket packning att när jag skulle kliva på tåget så ramlade jag nästan ut baklänges pga för mycket bakvikt (av väskorna då).

Sen var jag i Östersund hos min syster i två dagar och kom till Strömsund igår. Idag gav sig jag & Jonas ut på en skidtur, men det gick inte så bra. Det är ju bara is överallt! Sen har vi hämtat hem världshistoriens bästa julgran och klätt den, tjuvätit lite på julmaten och bakat knäck. En gång per år spelar man ju bingolotto, vilket är ikväll, på uppesittarkvällen. Jag vann en ny bingolott! Lucky me!

Nu tänker jag lägga mig och kolla på någon julfilm och sen är det ju julafton. Jag har verklingen noll julkänsla, jättetrååååkigt! Men den kanske kommer imorgon! Godnatt och sov gott!

image53

Att dricka glögg

Jag har aldrig gillat glögg, men i år så har jag smakat det ett flertal gånger faktiskt och nu börjar jag lära mig att dricka det. Framför allt igår när Kajsa kom med både vit och röd glögg. Ja, så nu har jag sagt åt mamma att köpa extra mycket glögg i år, nu när jag oxå tänker dricka det. Speciellt den vita..

Julmyskvällen igår blev lyckad. Det var julgodis och julfika i stora mängder, julmusik, glögg, skratt och sällskapsspel. Det är alldeles för lite sällskapsspel i mitt liv har jag insett, det är ju så himla roligt! Speciellt såna där ordförklaringsspel, det jag har heter Med andra ord, och mitt lag vann två gånger.. Yey!

Idag åkte jag in till stan för att ta en fika med Karin, Linda, Gustaf och Frida. Frida lämnade oss och vi andra kikade runt lite på stan efter julklappar. Jag köpte mina sista två och nu är alla klara. Så åkte jag hem och tvättade och började packa. Just nu sitter jag med all packning bakom mig och undrar hur det egentligen ska gå till för att få med mig allt det där hem. Jag borde kanske ha köpt julklappar som fick plats i jättesmå paket istället, och såna som inte väger så mycket. Men gjort är gjort och nu ligger dom ihoppressade i mina väskor. Hitills är det två fullproppade väskor packade, och ändå så återstår det ju att få med mig både datorn och några par skor! Malin kommer ju som tur är och hämtar mig på tågstationen i Östersund så jag får ju hjälp där iaf!

De i alla fall senaste sju-åtta åren har jag köpt minst 50 julklappar varje år! I år blev det bara 16, på grund av den extremt strikta ekonomi man har som student (plus att även sparkontot är tömt). Men med tanke på packningen så känns det för tillfället ganska okej ändå!

Det är fortfarande ingen snö här i Gävle, det känns ju inget konstigt iofs eftersom jag är van vintern från Skåne nu. Men det ska faktiskt bli jättemysigt att komma hem till snön och förhoppningsvis få lite julkänsla!


image51image52
Bild 1) Ny plånbok som jag köpte idag. Bild 2) Årets julklappar som jag har köpt