Stationsmänniskor

Det finns väl inga andra platser på jorden som man stöter på så konstiga människor som på busstationer eller tågstationer? Igår kväll runt 22:30-tiden var jag, AK och Lina på tågstationen här i Gävle och väntade på Linas tåg. Vi går förbi en man som sitter på en bänk med sin rullator framför sig och kan knappt lyfta på sitt huvud. Han börjar prata med oss med sin djupt alkoholiserade röst och vill låna en telefon för att ringa efter en taxi. Lina svarar att vi inte har några pengar och vi går allihopa förbi honom.

Vi sätter oss på några bänkar bort och efter ett tag hör vi honom säga "Vad löjliga ni är! Jag vet att ni har pengar! Jag vill bara ha en taxi", varpå Lina ringer till Gävle Taxi för att beställa en taxi åt honom. Men när hon har berättat vad han heter så svarar dom "vi skjutsar inte honom! Prova med Taxi Stor & Liten istället". Ja, Lina ringer till Taxi Stor & Liten men där behöver hon inte ens säga hans namn innan dom säger det själv och berättar att dom inte heller kör honom. "Prova med Gävle Taxi eller med polisen". Så vi säger åt honom att ingen vill köra honom och han ber oss att skjutsa hem honom på hans rullator för 100 kr. Vi tackar vänligt men bestämt nej och sen pratar vi inte mer med honom. Dock hör vi hur han beklagar sig över att ingen bryr sig om honom att han lika gärna kan dö. Så man kan ju undra vad det var med honom när alla taxibolag i Gävle vägrar att köra honom? =P

Idag har Kajsa varit här och lämnat över sin gamla dator till mig =) Återigen, tusen tack min ängel! Jag lämnade in min dator på Siba i fredags, så nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får tillbaka den.

Två och en halv dag kvar till tenta nr 1, sju dagar kvar till tenta nr 2. Det ska bli skönt när dom här kurserna är slut och tänka på något annat än enbart siffror ett tag. Böckerna till nästa kurs, juridiken, kostar 2200 ca. Det här kommer bli den fattigaste månaden någonsin. Önskar mig mycket pengar när jag fyller år!

Puss & kram!