Stationsmänniskor

Det finns väl inga andra platser på jorden som man stöter på så konstiga människor som på busstationer eller tågstationer? Igår kväll runt 22:30-tiden var jag, AK och Lina på tågstationen här i Gävle och väntade på Linas tåg. Vi går förbi en man som sitter på en bänk med sin rullator framför sig och kan knappt lyfta på sitt huvud. Han börjar prata med oss med sin djupt alkoholiserade röst och vill låna en telefon för att ringa efter en taxi. Lina svarar att vi inte har några pengar och vi går allihopa förbi honom.

Vi sätter oss på några bänkar bort och efter ett tag hör vi honom säga "Vad löjliga ni är! Jag vet att ni har pengar! Jag vill bara ha en taxi", varpå Lina ringer till Gävle Taxi för att beställa en taxi åt honom. Men när hon har berättat vad han heter så svarar dom "vi skjutsar inte honom! Prova med Taxi Stor & Liten istället". Ja, Lina ringer till Taxi Stor & Liten men där behöver hon inte ens säga hans namn innan dom säger det själv och berättar att dom inte heller kör honom. "Prova med Gävle Taxi eller med polisen". Så vi säger åt honom att ingen vill köra honom och han ber oss att skjutsa hem honom på hans rullator för 100 kr. Vi tackar vänligt men bestämt nej och sen pratar vi inte mer med honom. Dock hör vi hur han beklagar sig över att ingen bryr sig om honom att han lika gärna kan dö. Så man kan ju undra vad det var med honom när alla taxibolag i Gävle vägrar att köra honom? =P

Idag har Kajsa varit här och lämnat över sin gamla dator till mig =) Återigen, tusen tack min ängel! Jag lämnade in min dator på Siba i fredags, så nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får tillbaka den.

Två och en halv dag kvar till tenta nr 1, sju dagar kvar till tenta nr 2. Det ska bli skönt när dom här kurserna är slut och tänka på något annat än enbart siffror ett tag. Böckerna till nästa kurs, juridiken, kostar 2200 ca. Det här kommer bli den fattigaste månaden någonsin. Önskar mig mycket pengar när jag fyller år!

Puss & kram!

Besök & röda skor

Helgen gick fort förbi. Den började väl i fredagskväll med att jag & Josefine köpte oss varsin hamburgertallrik och satt hemma i hennes soffa och kollade på idol. När jag kom hem var Anna-Karin & Emma precis på väg till Heartbreak, men tussig som jag var så gick jag och la mig istället. Fortfarande förkyld med andra ord..

Igår kväll hittade vi åt en jättemysig asiatisk restaurang inne i stan som vi åt jättegod mat på. Tror att vi åt thailändskt alla tre och sen gick vi på bio och såg på Hairspray. Ganska så okej film!

Idag har vi hängt ute på stan ett tag. Jag fyndade ett par röda skor på rean! Så länge som jag har letat efter ett par perfekta röda skor! =) Vi åt lunch inne på Flanör och följde sen Emma till tåget och vinkade hejdå. Ikväll är vi trötta! Vi har pluggat lite grann, nyss ätit middag och snart blir det tv, och därefter film. Vi är ju faktiskt förkylda båda två nu och borde förtjäna lite soffslapp ikväll. Inte sant? =)

Ja.. Hoppas ni har haft en trevlig helg ni med! Jag ska lägga in en bild på skorna sen! Puss & kram!

Ett snabbt inlägg bara

Sitter på bibblan på skolan just nu såhär på lunchen. Har haft föreläsning nu på förmiddagen i ekonomistyrning och snart ska jag träffa min grupp & börja med ett nytt grupparbete, sen kl fyra är det ännu en företagspresentation. Alltså en ny mäklarfirma som kommer och hälsar på.

Varför jag tänkte skriva ett snabbt inlägg här just nu är bara för att upplysa er om att
1) Jag har blivt förkyld! Bläää! Jag måste ju ha ork att plugga nu när tentorna närmar sig. 13 dagar kvar till den första!

2) Min dator gick sönder igår. IGEN. För TREDJE gången. Nu vill jag minsann ha en ny dator! Så, jag lär inte vara inne så mycket framöver. Men som tur är så har jag en av världens största änglar som kompis här i Gävle. Kajsa heter hon, jag ska få låna hennes gamla bärbara medans min ska in på service. Tusen tusen tusen tusen tack!

Hm ja precis.. Det var bara det.. Hejhej!