Stationsmänniskor

Det finns väl inga andra platser på jorden som man stöter på så konstiga människor som på busstationer eller tågstationer? Igår kväll runt 22:30-tiden var jag, AK och Lina på tågstationen här i Gävle och väntade på Linas tåg. Vi går förbi en man som sitter på en bänk med sin rullator framför sig och kan knappt lyfta på sitt huvud. Han börjar prata med oss med sin djupt alkoholiserade röst och vill låna en telefon för att ringa efter en taxi. Lina svarar att vi inte har några pengar och vi går allihopa förbi honom.

Vi sätter oss på några bänkar bort och efter ett tag hör vi honom säga "Vad löjliga ni är! Jag vet att ni har pengar! Jag vill bara ha en taxi", varpå Lina ringer till Gävle Taxi för att beställa en taxi åt honom. Men när hon har berättat vad han heter så svarar dom "vi skjutsar inte honom! Prova med Taxi Stor & Liten istället". Ja, Lina ringer till Taxi Stor & Liten men där behöver hon inte ens säga hans namn innan dom säger det själv och berättar att dom inte heller kör honom. "Prova med Gävle Taxi eller med polisen". Så vi säger åt honom att ingen vill köra honom och han ber oss att skjutsa hem honom på hans rullator för 100 kr. Vi tackar vänligt men bestämt nej och sen pratar vi inte mer med honom. Dock hör vi hur han beklagar sig över att ingen bryr sig om honom att han lika gärna kan dö. Så man kan ju undra vad det var med honom när alla taxibolag i Gävle vägrar att köra honom? =P

Idag har Kajsa varit här och lämnat över sin gamla dator till mig =) Återigen, tusen tack min ängel! Jag lämnade in min dator på Siba i fredags, så nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får tillbaka den.

Två och en halv dag kvar till tenta nr 1, sju dagar kvar till tenta nr 2. Det ska bli skönt när dom här kurserna är slut och tänka på något annat än enbart siffror ett tag. Böckerna till nästa kurs, juridiken, kostar 2200 ca. Det här kommer bli den fattigaste månaden någonsin. Önskar mig mycket pengar när jag fyller år!

Puss & kram!
Karin

min helg har varit kanon... fredagen blev årets roligaste festkväll:p

lina

kennet! vilken lirare.. gävles mest kända person kanske? ;)

Karin

hahah syntes det?

Anonym

ha en fortsatt trevlig kväll!

Kajsa

Hej igen! Du har ju några böcker att köpa här så några 2000 ska du inte behöva lägga ut :)

Anna

Då har vi ungefär lika roligt idag.. vad är det tenta på?

Anna

Åh vad KUL ;) Vi har tenta om en vecka med ungefär och dom har inte gett oss någon tid alls till att plugga inför den, eller ok, 2 ynka dagar..

Elin

Vad sjukt att böckerna ska kosta så mycket!
Nu är det inte så länge tills jag komerm till gävle, vad önskar du dig i födelsedagspresent? Kram

evans

Lycka till på tentorna! Det går säkert bra. När jag och Jimmy var ute och tågluffade mötte vi en kille på tågstationen i Ljubljana. Han pratade perfekt svenska, fast han aldrig varit där och han hade lärt sig svenska helt på egen hand. Han var nämligen väldigt fascinerad av samer och ville kunna språket. Ibalnd möter man alltså roliga människor på tågstationer!

Maria

Miss you, sunshine!!!!

elin

Ja du, jag vet inte. Vilken dag är det party egentligen?