Mamma Mia

Idag började skolan på riktigt. Igår hade vi registrering & introduktion, men idag hade vi första föreläsningen. Den här kursen kommer bli hård, tuff, svår, tråkig och jobbig! Men det är bara att bita ihop och göra det bästa utav det. Som tur är så hade vi en bra och rolig lärare idag. Det behövs när kursen i sig inte är någon stämningshöjare.

Ingen fest för mig ikväll. Efter gårdagen så har min fot blivit sämre och jag vill att den ska vara så bra som möjligt på fredag när det finsittning och avslutningsröj! Igår hade min n0llegrupp som uppdrag att fira jul på stan! Riktigt kul! Vi ordnade en klädd gran, en jultomte, glögg & pepparkakor, julsånger, ringdans runt granen, tomtar, julkort och lite allt möjligt. På kvällen var det singstarfest på Lilla Vall, oxå det riktigt kul! Men dansen kring granen och hoppandet till singstar var nog att ta i lite.

Istället då så har jag & AK varit på bio ikväll. Vi såg på Mamma Mia och den höll vad den lovade måste jag säga. Mycket bra film med mycket sång, musik, skratt, lyckligt slut och försök att hålla tillbaka lite tårar. Laddade hem alla soundtrack direkt när jag kom hem. I have a dream..

Löningsdag

Ja, äntligen ramlade det in lite pengar på kontot igen! Det har försvunnit ganska mycket oxå tyvärr, till räkningar, till folk jag har varit skyldig och lite grann på stan! =) Försov mig för att hinna åka och kolla på vinbrännbollen som n0llorna skulle ha och träffade istället upp Linda på stan för en sushilunch och lite shopping. Jag hittade bland annat två klänningar, ett nytt duschmunstycke, rengöringskräm, hänglås, en massa vin och framför allt, ett nytt träningskort på friskis & svettis. Friskis & svettis här i Gävle är helt underbart måste jag bara säga, en grymt gym och väldigt billigt för studenter! Jag köpte ett kort där jag kan gymma, gå på vilka pass jag vill och ha tillgång till bassängen hur mycket jag vill, för 1000 kr, och då räcker det till 31/12. Gud vad bra det känns att börja träna igen, jag har längtat hur länge som helst känns det som!


Sen cyklade jag iväg till den gemensamma förfesten på Midgård. Den var dock inte speciellt rolig och jag begrav mig hem för att hämta pengar. Men i parken hittade jag ett gäng pedagoger som bjöd på vin så jag stannade till där ett tag på vinpicknick. Sen kände jag mig inte sugen på Lilla Vall längre och cyklade hem. Sen jag kom hem så har jag fortsatt att pyssla med lägenheten och nu måste jag väl säga att jag har fått till det hyffsat okej. Just nu har jag släckt alla lampor, har tänt värmeljus lite här och där och dricker te. Det är mysfaktor det!

Tänkte gå och lägga mig nu! Imorgon är det kurs- och terminsstart och därefter dags för min n0llegrupps uppdrag på stan. Berättar mer om det en annan dag! Sov så gott!

Vad tycker ni om nya höstbloggdesignen förresten?

Rör inte min cykel

Foten mår bättre. Jag hoppar inte på kryckorna längre men lär få fortsätta att linda foten hårt och ta det försiktigt ett par dagar till. Har cyklat runt lite grann och det gick bra i alla fall. Var på stan idag och köpte två cykellås. Nåde den som tar min cykel nu vill jag bara säga! Jag sålde ju den dumma mintgröna faran och bad mamma & pappa ta ned min riktiga cykel istället. Känns bra, här ska cyklas massor!

Idag har jag tvättat för första gången här på Hantis. Helt värdelöst att bara ha en maskin i tvättstugan! Dessutom så tar det typ fem minuter innan man kan öppna den, från att den har tvättat klart. Dagens stora i-landsproblem! =)

Jag börjar få hyffsad ordning på lägenheten nu oxå efter att ha burit upp ännu mera saker på vinden, städat och fixat och donat. Måste ta en sväng, eller två, på Ikea bara innan det blir helt bra. Det är tur att det kommer både lön & csn den här månaden. Det är ganska mycket inköp som måste göras. Har precis beställt några böcker till kursen vi ska läsa nu, Beskattningsrätt. Fem böcker som tillsammans kostar 1295 kr. Helt stört att det ska vara så dyrt med böcker till skolan! Den största boken, huvudboken antar jag, heter Det svenska skattesystemet och är på cirka 560 sidor. Låter underbart, eller hur?

Nu är det en veckas n0llning kvar och jag hoppas att jag kan vara med hela veckan nu och att foten fortsätter att bli bättre och bättre för var dag som går. Peppar peppar..