En underbar midsommar

Åh, suck! Efter en helt underbar och stekhet midsommarhelg så är jag sååå omotiverad till att jobba. Att vara ledig en hel helg, en långhelg dessutom, gav mig verkligen mersmak. Varför utsätter man sig egentligen för ett jobb där man jobbar ca 70 timmar i veckan, 6 dagar i veckan, morgon som kväll? Det frågar jag mig själv en dag som denna! Hehe, vi får hoppas att motiveringen kommer tillbaka och att marknaden i höst blir jättebra, trots val, räntehöjningar, lägre bolånetak m.m.m.m.m. Jag har i alla fall snart sålt alla hus som jag har haft nu i vår, vilket är bra - för då har min chef lovat mig en bra bonus :)

Något annat som jag också är omotiverad till just nu är att börja packa & städa. Det är ju ändå 5 dagar kvar tills flyttlasset går :D Det är fortfarande 21 grader varmt ute och solen skiner, då vill man ju inte vara inne och packa heller. Jag jobbar som bäst under tidspress ;)

För att berätta lite om midsommarhelgen:
Torsdagkväll - Terese kom och jag bjöd henne på en frozen raspberry daiquiri på SkyBar innan vi åkte hem till oss.

Fredagen - Spenderades i Drottningholm med en enorm picknickkorg och champagne och cider. Där låg vi och solade i flera timmar och tog sen en tur inne i slottet innan vi åkte hem. Sen åkte vi in till stan igen, vi visade Skrapan för Terese så att hon vet vart hon ska få bo nästa gång hon kommer ner :) Sen gick vi en promenad genom Gamla stan och stan och åt sen en middag på Pizza Hut.

Lördagen - På förmiddagen så spöregnade, åskade och blixtrade det. Ingen midsommar utan regn! Sen åkte vi in till Mornington på Östermalm och åt en riktigt god brunch, mums! Sen gick vi över till Gröna lund och åkte karuseller i några timmar, superskoj! Sen åkte vi hem och bytte om och tog en sväng till Café Opera. Men jag & Terese var inte på rätt partyhumör så vi åkte hem efter några drinkar. Johan däremot träffade Oskar och kom inte hem förrän vid halv 6 på morgonen.

Söndagen - Lång sovmorgon! Sen åkte vi in med resterna från fredagens picknick till Vasaparken och låg och solade ett par timmar. Sen åt vi mongolisk buffé till middag innan vi släppte av Terese på tåget till Uppsala.

Det var verkligen en perfekt midsommar! Dessutom hittade jag ett rosévin som faktiskt är 100% gott. Både jag, Johan & Terese älskar det! :)

På en filt i en park

Idag är en helt perfekt dag! :) Jag slutade vid 12.30 idag (väldigt lyxigt), det har varit soligt och fint hela dagen (helt underbart), jag har shoppat massor med kläder (väldigt länge sen) och jag har för första gången i år legat ute i flera timmar på en filt i en park och solat! Det är den 24e juni (6 mån kvar till julafton), och det är första gången jag får njuta ordentligt av solen! Det hör inte till det vanliga kan jag säga, så det var oerhört skönt! :)

Jag & Johan har shoppat massor av alkohol och mat idag så att det ska räcka hela helgen. Om några timmar ska vi åka in till stan och hämta Terese som kommer hit för att fira midsommar med oss. Ska bli riktigt riktigt kul! Vi tänkte bjuda upp henne på en drink på SkyBar när hon kommer fram ikväll :)

Nu har vi en aning matkoma och måste börja städa inför finbesöket ikväll. Det ska bli en underbar helg, jag får berätta mer om den när den är slut.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar! :)

Kungligt bröllop

Åh, vilken bröllopsfeber jag har idag! Jag & Johan har varit inne i stan hela dagen bland ca 500 000 andra människor för att trängas och se så mycket som möjligt av bröllopet. Det har ju pratats om regn hela veckan men det har varit perfekt väder idag!

Först så gick vi runt lite på stan och jag shoppade en jättefin somrig topp på rean på MQ, därefter blev det två kulor B&J-glass i Gamla Stan och sen stod vi utanför Storkyrkan och Slottet en stund. När brudparet var i kyrkan så stod vi på ett torg strax utanför och såg det hela på storbildsskärm. Åh, vad jag grät!

När kortagen åkte runt så stod vi i Kungsträdgården och såg tyvärr inte så jättemycket. Jag hade förväntat mig att de skulle åka i en mycket högre vagn så att det skulle bli lättare för alla att se dem. Men jag såg i alla fall alla hästar som red framför. Efter det tog vi oss till Skeppsbron där vi såg när de kom med båten. Sist men inte minst såg vi när de stod på balkongen och höll tal. Vilken stämning det var! Riktigt fint! Jag tycker att den här dagen har varit fantastisk!

Nu har Johan åkt tillbaka in till stan för att träffa lite kompisar och jag sitter hemma, bänkad framför tvn så att jag kan fortsätta att följa bröllopet. Det lär nog bli några tårar till innan den här kvällen är slut. Det känns häftigt att ha upplevt den här dagen på riktigt - det är trots allt en historisk dag i Sverige. Det har utan tvekan varit värt all trängsel inne i stan :)