Äntligen är 2012 över

Jag sitter precis och läser min sammanfattning här i bloggen om år 2011. Det var bara ett halvdant år och 2012 skulle bli så himla mycket bättre. Faktum är att 2012 började väldigt bra. Jag simmade nere på botten där i januari, men när jag började min tre månaders praktik hos centrumledningen i Nacka Forum så vände det. Jag är så otroligt glad och tacksam för den praktiken. Jag hittade tillbaka till min egen nivå, jag umgicks med inspirerande, duktiga och glada människor, och jag blev mig själv igen, kan man väl säga. I början av april blev det också klart att Johan kommit in på en summerschool i Marseille och att vi skulle tillbringa fyra fantastiska veckor i södra Frankrike. Dessutom började utbildningen på Frans Schartau äntligen att ta slut och allt kändes verkligen hur bra som helst.
 
Men så hände det som bara inte fick hända. Jag kommer aldrig i hela mitt liv att glömma den morgonen och det samtalet. Efter en skön sovmorgon söndagen den 29e april såg jag att jag hade flera missade samtal på mobilen från mamma, och när jag ringer upp får jag höra den värsta meningen jag hitills i mitt liv hört. Det har varit en dödsolycka inatt, Sofie har dött. Hur dagarna såg ut efter detta vet jag faktiskt inte riktigt. Jag och resten av min familj och alla andra inblandade bara grät, grät och grät. För din del var det första gången jag upplevde riktig sorg och det var så sjukt svårt och jobbigt. Idag är min kära bror Jonas, hans helt fantastiska Mirelle och underbart fina Linda, mina stora idoler. Ni är de mest starkaste och fantastiska människorna på jorden!
Veckorna gick och jag & Johan tog oss i alla fall iväg till Marseille. När Johan var i skolan på dagarna, satt jag ute i solen på hotellrummets balkong och skrev klart min c-uppsats. På helgerna när Johan var ledig gjorde vi romantiska och underbara weekends till alla stora städer utefter den franska rivieran. Vi besökte Nice, Monaco, Cannes, St Tropez, St Maxime, St Raphael, Cassis, La Ciotat, Aix en Provence och Cap Ferrat. Dessa fyra veckor gick så otroligt snabbt, men det var också de mest fantastiska! Det var precis vad vi båda behövde och vi hade så underbara veckor tillsammans, vi ville aldrig åka hem. Denna resa gav förstås mersmak och vårt mål är fortfarande att flytta utomlands inom några år.
 
Monaco var det absolut bästa resmålet!
 
Under hösten var det dags för mig att bege mig ut på arbetsmarknaden igen. Efter några intervjuer hade jag två bra jobb att välja mellan. Lotten föll på Miinto.se, och att ha börjat arbeta inom e-handeln känns helt rätt. Det är ingen tvekan om att det är framtidens bransch. Resan har bara börjat!
 
 
I november var det dags att fylla 25 år. Som sladdisbarn och som "lillvuxen" har jag alltid hatat att vara för ung. Att fylla 25 var något jag hade längtat efter i väldigt många år. Men nu kändes det helt plötsligt gammalt. Hemska känsla! Det beror förstås på vad man jämför med, så jag försöker att fokusera på det mest positiva. Just nu känns åldern 25 perfekt. Här skulle jag kunna stanna ett tag! På min födelsedag bjöd Johan ut mig på en avsmakningemeny på restaurang Pontus by the sea. Det var hitlls den bästa måltiden i mitt liv! Maten var helt gudomlig och vinpaketet till gjorde oss ganska runda under fötterna. Dagen efter satte vi oss på planet hem till Östersund för ett fortsatt födelsedagsfirande med min familj, som bland annat också bjöd på en superbra middag.
 
Julen har jag ju precis skrivit ett helt inlägg om. Den firades i Åre. Idag när det är nyårsafton så håller jag & Johan på att fixa lite här hemma, planera lite nytt inför 2013, vi har varit in till stan en sväng och ikväll väntar en smaskig avsmakningsmeny på Hotell Elite Marina Tower. Tolvslaget ska firas här hemma i Skrapan, bara Johan & jag. Det är sista gången vi får njuta av att ha en sådan fantastisk utsikt från vår lägenhet här eftersom vi flyttar härifrån om bara några veckor. Så det ska vi passa på att göra, och så ska nya planer, mål och visioner smidas inför det nya året. Jag är fortfarande nere och simmar på ett nedre skikt, och behöver verkligen komma upp till ytan igen för att bli mitt rätta jag.
 
Nej jag säger bara det, 2013 - ut med det gamla och in med det nya. Det är verkligen dags att vända nu! Det ser ljust ut just nu i alla fall. Några stora ljusglimtar som jag känner till redan nu är att jag blir moster i mitten av januari, faster i april och inom bara några dagar får jag & Johan nyckeln till nya lägenheten + firar fyra fantastiska år tillsammans. ♥