Sol, bad och Vapiano

Idag unnade jag mig en pluggfri dag och stod precis och väntade på bussen till Cassis när Johan hörde av sig och berättade att han var på väg hem. De hade visst bara halvdag i skolan idag pga att en lärare blev sjuk. Vi tog oss ner till stranden här i Marseille istället och utforskade den södra sidan denna gång. Till skillnad mot den norra stranden så var den södra helt fantastisk. Det har varit helt galet varmt idag också så vi var tvugna att ta ett dopp en gång i kvarten ungefär. Så himla skönt! Efter det åkte vi hem och bytte om, sen bjöd Johan mig på middag på Vapiano. Vi hittade den restaurangen några hundra meter från hotellet för några dagar sedan och kunde helt enkelt inte låta bli. Nu har vi bara myskväll här hemma på hotellet och planerar inför helgens utflykter. :)
Superfin sandstrand! Det är så himla fint med alla berg runt omkring också!
Ett stort pariserhjul mitt på strandpromenaden som vi ska testa någon annan dag. Det lär vara en fantastisk utsikt där uppe. Ska tänka på dig då mamma! ;)
Mästerfotografen Johan ;)
Vi chansade på två pizzor (menyn fanns bara på franska som på de flesta restauranger) och tog varsin halva. Det riktiga tiopoängare båda två som tur var! :)

Tiden går snabbt när...

Nu har vi varit här i hela åtta dagar. Redan. Det känns knappt som att det är sant.
Antal dagar på stranden = 1
Antal dopp i havet = 1
Antal simmar i solen = Alldeles för få
Men jag ska faktiskt inte klaga. Inte alls. Det visade sig att antal pluggtimmar blev lite mer än jag trodde men det är ju inget annat än fullständigt nödvändigt. Idag var nog min mest effektiva dag på länge. Idag kunde jag stryka många arbeten från listan. Nu återstår enbart en opponering, de allra allra sista finjusteringarna på uppsatsen och sen ett arbete till. Sen är den här terminen över. Galet. Ett tag kändes det aldrig som att den skulle ta slut. Efter allt plugg idag fixade jag en provisorisk solstol på balkongen och slumrade till en stund. Läser både en mycket bra bok samtidigt som jag lyssnar på en ännu bättre ljudbok.
Längtar tillbaka till stranden i Cassis. Funderar på att åka dit imorgon kanske!

Matförgiftning á la France

Ja, inte för min del som tur är *knack knack*, men för min andra hälft. Stackaren har legat däckad i både magsjuka och hög feber hela dagen. :( Jag hade egentligen tänkt mig en utflykt till Cassis idag på egen hand, men stannade såklart hemma och tog hand om Johan istället. Därför har jag ytterst lite att uppdatera om idag. Dessutom är jag otroligt irriterad just nu eftersom en av de kurserna jag så otroligt gärna ville i höst helt plötsligt är inställd. Problemet med det är att det var en av de två sista kurserna på avancerad nivå som jag skulle behöva läsa för att få ut min kandidatexamen dessutom. :( Det löser sig antagligen ändå eftersom jag sökte en fördjupningskurs på 15 hp också, men den verkar inte alls lika rolig som de där andra två. Suck. Nåja, examen får jag ju ändå, som tur är, och det är väl ändå det som är huvudsaken.

Från en konstig sak till en annnan.
I parken ovanför vårt hotell går det runt några lösa tuppar.
Mitt i Marseille - Varför?