Stockholmsmord

Sen vi flyttade hit till Cypern så har jag börjat läsa väldigt mycket. Kan knappt komma ihåg när jag gjorde det sist, men jag tror att det var i somras. Det är i alla fall böcker om olika mord i Stockholm som ligger på topplistan den senaste tiden. Här är de senaste favoriterna.
 
 
Ikväll har vi packat resväskorna igen. Imorgon efter jobbet är det en veckas semester som gäller på grund av den grekisk-ortodoxa påsken här nere. Vi åker till Paphos redan imorgon för att lätt kunna ta flyget till Kreta på onsdag. Så vi ses på Facebook nu i några dagar framåt, åter på bloggen om cirka en vecka!

Weekend i Limassol

I fredags efter jobbet satte vi oss på bussen till Cyperns näst största stad, Limassol. Efter att ha checkat in på hotellet så gav vi oss ut på en liten upptäcktsfärd i närheten och slog oss ned på restaurangen Ocean Basket för en god middag. Jag som älskar bläckfisk åt "3 way Calamari" och Johan åt en blandning av kungsräkor och bläckfisk, och så delade vi på en flaska av vårt favoritvin här nere. Denna middag kostade totalt 266 kr. Löjligt billigt! Påväg hem slog vi oss ned på uteservingen hos Häagen-Dazs. Deras meny slog oss med storm och den mysiga uteserveringen likaså. Vi beställde in lite efterrätt och surfade runt lite på mobilerna. Gratis WiFi är väldigt viktigt när vi väljer restaurang eller café nu för tiden! =)
 
Igår var vi som vanligt också ute på långa promenader och upptäcksfärder. Vi hittade helt klart vår favoritdel av Limassol, där de lyxigaste hotellen och de finaste stränderna ligger. Vi hade blivit tipsade om en restaurang precis vid havet där vi både fyllde på vätskeförrådet på under dagen men också återkom tillbaka till på kvällen då vi åt Paella och delade en karaff Sangria under månskenet och stjärnklar himmel och precis intill stranden. 

Idag tog vi oss bort till favoritstränderna igen, och denna gång för att för första gången under vår vitselse här på Cypern, slappa på varsin solstol. Det blev så varmt så det första doppet i havet blev ett måste, och det var så himla skönt! Det var sedan med tunga steg vi gick mot bussen som tog oss tillbaka till Nicosia.
 
Nu är vi alltså tillbaka i lägenheten och jag har gråtit en stor skvätt tårar över allt fint som skrivs om Sofie på Facebook idag. Jag kan inte förstå att det redan har gått ett år sedan hon lämnade oss. Det här året har varit så sorgligt och så omtumlande för alla inblandade. Men samtidigt så är det nog också en anledning till att jag & Johan bor på Cypern just nu. Bevisligen så är livet alldeles för kort för att inte göra det man verkligen vill. Det gäller att passa på att ta vara på livets goda när vi kan. Jag tänker på dig varje dag Sofie! ♥
 
3 way Calamari
Life is good! =)

Ödet?

Imorse gick vi till jobbet som vanligt. Fast det var ovanligt varmt. 28 grader har det varit idag! Hur som helst, vi gick samma väg som vi alltid brukar gå och så lägger jag märke till ett fint hus med fina balkonger som jag inte riktigt har lagt märke till förut, tydligen. Jag säger till Johan att tänk om vi kunde bo där, det hade varit perfekt, och han håller med.
 
Efter jobbet blir vi upphämtade av en kille från en annan mäklarfirma som vi har fått kontakt med, som har sagt att han ska visa oss sina tre bästa lägenheter baserat på vad vi letar efter. Och tror ni inte att vi åker till exakt det huset, med exakt de balkongerna jag pekade på imorse? =)
 
Lägenheten var perfekt. Så himla fin! Den ligger nära jobbet, nära en stor matbutik, nära bussen till stan, nära allt vi behöver egentligen. Det ingår internet i hyran och det är den enda lägenhet vi har tittat på som har ett förråd. Jag undrar vart alla andra har sina saker!? Faktum är att det fanns tre lediga lägenheter i samma hus, och alla var precis lika underbara, frågan är verkligen vilken vi skulle välja om det nu blir den. Vi ska försöka pruta ned hyran först. =)