Klappgröt

Gah, vilken dag! Jag & Johan hade så många planer för dagen, men först skulle vi förbi Skrapan en sväng till för att titta till våra fönster från igår. Resultatet var inte perfekt och därför gick vi och köpte en fönsterskrapa istället. Vi borde ha gjort det direkt, för det var ju det som var receptet till perfekta nytvättade fönster. Nu är det problemet ur världen i alla fall, men det tog sin lilla tid.
 
Så nej, vi hann inte med så mycket idag helt enkelt. Däremot har vi gjort en god middag, min gamla favorit med kyckling, glasnudlar, kokosmjölk, soja och stekta grönsaker till. Efter det blev Johan sugen på något norrländskt och efter lite samråd med mamma så slängde vi ihop en klappgröt. Oj jäklar vilken nostalgritripp det blev. Jag har alltid älskat klappgröt och det blev en stor favorit hos Johan med. Nu har jag en jäkligt god frukost som väntar på mig imorgon, om jag hinner vill säga. Jag har aldrig varit en frukostmänniska, men har fortfarande som mål att bli det en vacker dag. I dagsläget tar jag med mig en frukt eller två som frukost till jobbet. God natt!
 

Vår årliga sushidag

För exakt fyra år sedan så åt Johan sushi för första gången hemma hos mig i Gävle. Redan då bestämde vi att den 26e januari varje år skulle bli vår årliga sushidag, även fast vi såklart äter sushi en hel del andra dagar på året också. =) Vi hade även några efterlängtade timmar inbokade på ett SPA i Gamla stan idag, med både hot stone-massage, ansiktsbehandling, mousserat vin, jordgubbar & choklad. Men när vi väl kommer dit så får vi veta att det är inställt pga sjukdom. De hade tydligen försökt få tag i mig, men av någon anledning hade de skickat till fel mailadress trots att vi har mailat fram och tillbaka flera gånger förut och något missat samtal på mobilen har jag inte haft. Så det var ju helt enkelt fruktansvärt tråkigt, och istället så åkte vi till Skrapan och putsade fönstren. Det var ju helt klart en spännande upplevelse från 19e våningen kan jag säga, tur att ingen av oss är höjdrädd. =)
 
Efter det hade vi bokat bord på en sushirestaurang i Hammarby Sjöstad. Men när vi kom dit var det inte alls speciellt mysigt, servicen kändes jättedålig på en gång och hela restaurangen var full med folk som väntat i minst 30 min på sin take away. Så efter en liten stund gick vi faktiskt därifrån och åkte in till Vasastan och en annan sushirestaurang som vi hade läst om tidigare. Som tur var fanns det ett bord kvar, servicen var fantastisk och sushin var den absolut godaste vi ätit på länge. Som grädden på moset delade vi på en god créme brulée till efterrätt smaksatt med grönt te, vanilj och apelsin. Sen lyckades vi också tajma bussen hem (det händer inte allt för ofta) och nu blir det nog en film i soffan.