Fyra månader på Cypern

Ja hörreni, fyra månader har nu gått sedan vi flyttade till Cypern! Jag kan säga att fyra månader aldrig har gått så snabbt någonsin förut i mitt liv. Men jag älskar verkligen när tiden går snabbt! Och om vi har det bra? Ja, ni anar inte!
 
Fyra månader avklarade, 20 månader kvar, tjoho! =)

Min nya bästis Asos

Shoppingen här på Cypern under dessa snart fyra månader har varit en katastrof! Vi fick inte direkt med oss jättemycket kläder när vi flyttade hit och vi lämnade mycket hemma eftersom vi tänkte att det borde vara lätt att köpa nytt här nere. Bullshit! Trots många försök och besök i de flesta butiker både här i Nicosia och i Limassol så har jag lyckats köpa två par svarta ballerinaskor, och då har det verkligen varit panik att hitta nya skor. 
 
Men så slog det mig.
E-handel naturligtvis!
 
Asos.com har de senaste veckorna haft världens rea och jag har shoppat loss ordentligt. De har gratis frakt till typ hela världen och beställer man över 100 euro så får man dessutom gratis expressfrakt. På 3 dagar fick jag min beställning utkört till jobbet. Nöjdare än så kan jag inte bli för tillfället.
 
Här ska ni få se ett smakprov på alla mina nya underbara älskade klänningar. Alla bilder är alltså från Asos.com. (Och nej, detta är inget sponsrat inlägg!)
 

Weekend i Larnaca

Denna helg var det dags för en weekend i Larnaca. Under våra snart fyra månader här på Cypern har vi bara varit i Larnaca en enda dag, vilket var i början på april och det var Cyperns nationaldag, dvs allt var stängt och säsongen hade inte kommit igång alls. Sedan dess har vi helt enkelt dissat Larnaca, men nu när priserna på alla hotell skjuter i höjden under högsäsongen så beslöt vi oss för att ge Larnaca en chans. Ganska komiskt egentligen eftersom vi var helt säkra på att vi skulle bo just i Larnaca när vi flyttade hit. Men så blev det alltså inte.
 
Nåväl. Larnaca levererade faktiskt! Det är inte på långa vägar samma stränder som i Ayia Napa eller Protaras, men de har mängder med restauranger, caféer och annat skoj precis efter stranden som ligger mitt i stan och helt plötsligt fick vi lite citykänsla. Något vi tydligen hade saknat en del!
 
På fredagskvällen hade vi fixat biljetter till en konsert med Above & Beyond. Det var en helt ny upplevelse för oss båda att vara på en strandkonsert och det var väldigt härligt! Dansa loss med sanden mellan tårna under månskenet och stjärnorna! =)
 
På lördagen tog vi bussen till stranden Mackenzie som ligger precis vägg i vägg med flygplatsen. På kvällen tog vi en romantisk båttur ute på havet och beskådade solnedgången och skålade i champagne. Fantastisk fin kväll!
 
På söndagen solade och badade vi på stranden Finikoudes som ligger mitt i centrum. Vi kunde inte direkt snorkla runt som vi brukar göra alla andra helger men tack vare andra vattensporter kunde vi roa oss en hel dag i alla fall. Vi besökte också en svenskägd godisbutik som endast säljer svenskt lösgodis! Sedan tog vi bussen hem för att hinna se premiärmatchen för DIF på Nya Stockholms Stadion (Tele2-arena), men det blev ju tyvärr en väldigt stor flopp (läs förlust).
 
Här kommer lite Larnacabilder!
Från Above & Beyond
En bild från gamla stan
Ute på romantisk båttur i solnedgången
Såhär nära landade flygplanen ovanför oss
Utanför Larnaca Airport
Larnaca by night
Svensk godisbutik
Larnacas gamla fästning/slott
Lång strand utefter hela stan som inte riktigt gör sig rättvist på bild
Strandpromenaden mitt i stan