Weekend i Coral Bay

I helgen har vi varit i Coral Bay, som ligger ca 20-30 min bussresa från Paphos. Vi hittade en jättebra deal via Booking.com på ett femstjärnigt hotell som heter Coral Beach Hotel & Resort. En kollega på jobbet hade jobbat på det där hotellet förut och sa att det verkligen var hennes favorithotell alla dagar i veckan. Vi var helt säkra på att den här helgen och det här hotellet skulle bli det bästa hitills sen vi kom hit till Cypern och flexade till och med ut några timmar tidigare i fredags för att kunna vara där några timmar extra.
 
Och ja, hotellet var säkert femstjärnigt och hur bra som helst, för sisådär 20 år sedan kanske. Det förtjänade inte alls fem stjärnor enligt våra mått, max tre! Rummet och hotellet i största allmänhet var verkligen gammalt och slitet, och ingen i personalen kände nog till ordet service! Vi var så himla besvikna i fredagskväll så ni anar inte.
 
På lördagen däremot, efter en halvtaskig frukost så lämnade vi hotellet och gick till den allmänna stranden i Coral Bay. Vågorna var riktigt höga, det var lite molnigt och vi visste inte riktigt hur vi skulle göra. Men vi slog oss ned på varsin solstol i alla fall, det blev bättre väder och vi bestämde oss för att ge oss på vågorna. Tack vare varsitt cyklop så gick det alldeles utmärkt att bada ändå, men utan dem hade vi varit helt körda. Det var i alla fall de största vågorna jag någonsin upplevt i mitt liv. Vissa vågor var riktigt härliga men vissa vågor fick oss att tumla runt som en liten plastpåse i vattnet eller något. Galet roligt i alla fall, och vi badade hela dagen! Efteråt var vi helt slut, det tog rätt bra på krafterna att bada sådär. Men det var det värt, för nu kände vi att helgen var räddad.
 
Idag, söndag, var det superduperfint väder förstås! Vi var lite ömma i huden efter all sol i lördags så vi slog oss ned på varsin solstol i skuggan på hotellet, som ändå hade ganska fina grönområden nära stranden och poolen (därav bara bilder därifrån). Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till Nicosia för att hinna se cupfinalen mellan Djurgården och Göteborg, som vi tyvärr förlorade på straffar! Vi är galet frustrerade över det kan jag tala om. Men men, nya tag och nu vecka väntar. Spännande vecka med ny lägenhet och en del annat kul! Här kommer lite bilder från helgen:
 
Skenet bedrar som sagt. Vi gillade inte alls själva hotellet och kommer verkligen aldrig att åka dit igen. Men vi gjorde det bästa av situationen och har ändå haft en galet härlig helg! =)
Turid

Så underbart med semester och resa:-) Nu längtar jag:-)

Karin

Vad härligt det ser ut! Trivs ni där borta? Går jobbet bra? :)