Är det verkligen sista oktober idag?

Ja, kära läsare, värmen här nere på Cypern fortsätter. Jag kände mig faktiskt väldigt lycklig imorse som gick till jobbet ca 08.30 (vår tid), iklädd klänning utan att frysa. Bara ben och ballerinaskor. Det måste vara helt omöjligt att vara olycklig i ett sånt här klimat. Sedan vi ställde tillbaka klockan i helgen blir det förvisso mörkt redan runt 17.30, men det är aldrig mörkt på morgonen och enligt våra kollegor blir det inte det under vintern heller. Fantastiskt!
 
Idag hade jag mitt första utvecklingssamtal på jobbet och det gick så himla bra. Exakt idag har vi bott på Cypern i sju månader och allting har varit långt över våra redan skyhöga förväntningar både jobbmässigt och levnadsmässigt. Tiden går fantastiskt snabbt när man har roligt. Sju månader! Och om 1,5 månad kommer vi hem till Sverige för att fira jul! Sedan är det redan 2014!
 
Jag & Johan har flyttat vår träning till direkt efter jobbet och innan middagen istället för efter middagen och sent på kvällarna. Jäklar vilken skillnad det är! Idag blev det världens monsterpass och det ska bli intressant att se om någon av oss kan gå imorgon! =)
 
Nu blir det middag och sedan ska vi krypa ned i vårt underbart mysiga sovrum som vi har fixat till och möblerat om nu på senaste. Life is good (igen)! ♥
 
Bjuder på mitt absoluta favoritcitat just nu!

En park, en Breezer och en bra bok

Vi bestämde oss för att stanna kvar i Nicosia hela långhelgen faktiskt. Vädret är fantastiskt fint och varmt och jag kan erkänna att jag har lite ångest över att inte ligga på stranden (ja, det blir så när man bor här). Igår tog vi en promenad in till stan där vi inte varit på flera månader. Vi åt en god cypriotisk (och sjukt billig sådan) lunch, shoppade lite och tog sen taxi hem. Idag har vi invigt en park som ligger bara några meter från vårt hus. Det funkade rätt bra det med! Jag började läsa en superbra bok som mamma hade med sig hit från Sverige. Ett hett boktips för de som vill ha!
 

Att fira nationaldagar

Ännu en fredagskväll i Nicosia för vår del ikväll. Nummer tre i ordningen på snart sju månader. Det slog oss för några dagar sedan hur otroligt lyxigt vi har haft det sedan vi flyttade hit. Hemmahelger i Stockholm var nästan det enda som gällde när vi bodde där. Gjorde vi något speciellt så blev det liksom en unik helg. Men här är det helt tvärtom. Här är det unikt ifall vi bara är hemma en helg istället för att vi åker iväg. Livet får gärna fortsätta så, vi trivs verkligen med det!
 
I helgen har vi långhelg dessutom. Tre dagars ledigt kommer att sitta väldigt fint! Det är nämligen Greklands nationaldag på måndag, vilket alltså är en helgdag här på Cypern. Och hur lyxigt är det inte att få fira både cypriotiska, grekiska och svenska nationaldagar? Visst, den svenska nationaldagen är ingen röd dag här, men företaget bjuder i alla fall ut oss på lunch! =)
 
Vad denna långhelg kommer att bjuda på är inte riktigt hundra ännu. Vi kanske blir hemma hela helgen i Nicosia eller så åker vi till Larnaca och chillar på stranden någon dag. Men vi har i alla fall invigt helgen med en delivery med vår favoritsushi från Ocean Busket och en flaska Cava. Nästan Stockholmsfeeling på det faktiskt!
 
Trevlig helg! ♥