Ny väska från ALDO

Min handväska gick sönder på vår semester (som vi nu är hemma från men inte har orkat blogga om ännu), så idag tog vi oss en promenad tur och retur Mall of Cyprus för att försöka hitta en ny. Passade på att äta middag på Taco Bell också. Vi har räknat ut att när vi går tur och retur Mall of Cyprus plus tur och retur jobbet en dag så går vi ca sju kilometer totalt. Innan semestern gick vi så två/tre gånger i veckan dessutom. Det är bra promenader det :)
 
Johan köpte en ny skjorta och något nymalt brasilianskt kaffe på en nyöppnad te- och kaffebutik och jag hittade min väska. Det blev kanske ingen tiopoängare direkt men jag var verkligen tvungen att ha en, så denna väska från ALDO kommer att få duga så länge. 
 
 

10 dagar på Malta och Sicilien väntar

Ahhhhhhh, SEMESTER!! 
 
Vårt favoritvin ligger på kylning och en sushidelivery från Ocean Basket är på väg hem till oss om en liten stund. Snart väntar en riktig mysmiddag på balkongen med tända ljus och sköna svalkande vindar. Efter det ska vi bara fortsätta mysa, se över packningen en sista gång och imorgon bär det iväg till Malta. Efter några dagar flyger vi över till Sicilien (flyget tar bara 40 minuter) och ska tillbringa magiska italienska dagar i Catania och Taormina. Sedan tillbaka till Malta för ytterligare någon dag och sen tillbaka på Cypern.
 
Livet är fantastiskt ska ni veta ♥
 
Vi hörs när vi är tillbaka här på Cypern igen. Följ mig gärna på Instagram (@marieguld) under tiden. Ha det gott! 
 
Det är svårt att inte älska 2014, åh vilka resor vi har gjort, och än är det bara augusti! 

Ayia Napa & Protaras

Ni börjar kunna vad jag ska skriva nu va? I helgen var i i Protaras...... och Ayia Napa! :) Vi åkte direkt till Protaras på lördagen och spenderade hela dagen i vattnet och på vår klippa. Underbart! Vi tog nog årsbästa i både mortionssim och antal timmar i vattnet denna dag. När vi hade badat klart åkte vi till Ayia Napa och checkade in på Marina Hotel. Det är ett trestjärnigt hotell som ligger lite utanför centrum men som passar oss perfekt eftersom vi hoppar på bussen tillbaka till Nicosia därifrån på söndagarna. Faktiskt ett väldigt fräscht hotell för att vara trestjärningt på denna ö och ovanligt trevlig personal. 
 
På kvällen gick vi in till Ayia Napa centrum och åt middag på en restaurang vi inte testat förut, nämligen Fiji Polynesian. Lite som Stockholms Koh Phangan-restauranger. Vi tröttnade väldigt snabbt på cypriotiska tavernor här nere eftersom de tyvärr inte alls går att jämföra med de grekiska och istället är vi på ständig jakt efter bra restauranger som skiljer sig från mängden (dvs tavernorna). Det är fortfarande asiatiska restauranger som ligger på vår priolista för tillfället. :)
 
Söndagen spenderade vi på en strand nära hotellet i Ayia Napa. I början av förra året var det faktiskt vår favoritstrand här på ön, men efter både manetattacker och i takt med att vattnet blev allt skräpigare ju längre in på säsongen vi kom så skippade vi den helt tillslut. Det var faktiskt vår första dag på en sandstrand för i år. Man blir, tro det eller ej, jävligt trött på sand trots att livet på en solstol är helt fantastiskt. 7,5 euro betalar man för två solstolar och ett parasoll. Nytt för i år är att denna strand hade gratis WiFi för sina gäster. Hallelujah moment! 
 
Vattenmelon på vår klippa - mums!
 
Från restaurangen i Ayia Napa - mycket god mat!
 
Utsikten från hotellbalkongen - inte helt fel att vakna upp till :)
 
Stranden där vi spenderade vår söndag