Ayia Napa & Protaras

Ni börjar kunna vad jag ska skriva nu va? I helgen var i i Protaras...... och Ayia Napa! :) Vi åkte direkt till Protaras på lördagen och spenderade hela dagen i vattnet och på vår klippa. Underbart! Vi tog nog årsbästa i både mortionssim och antal timmar i vattnet denna dag. När vi hade badat klart åkte vi till Ayia Napa och checkade in på Marina Hotel. Det är ett trestjärnigt hotell som ligger lite utanför centrum men som passar oss perfekt eftersom vi hoppar på bussen tillbaka till Nicosia därifrån på söndagarna. Faktiskt ett väldigt fräscht hotell för att vara trestjärningt på denna ö och ovanligt trevlig personal. 
 
På kvällen gick vi in till Ayia Napa centrum och åt middag på en restaurang vi inte testat förut, nämligen Fiji Polynesian. Lite som Stockholms Koh Phangan-restauranger. Vi tröttnade väldigt snabbt på cypriotiska tavernor här nere eftersom de tyvärr inte alls går att jämföra med de grekiska och istället är vi på ständig jakt efter bra restauranger som skiljer sig från mängden (dvs tavernorna). Det är fortfarande asiatiska restauranger som ligger på vår priolista för tillfället. :)
 
Söndagen spenderade vi på en strand nära hotellet i Ayia Napa. I början av förra året var det faktiskt vår favoritstrand här på ön, men efter både manetattacker och i takt med att vattnet blev allt skräpigare ju längre in på säsongen vi kom så skippade vi den helt tillslut. Det var faktiskt vår första dag på en sandstrand för i år. Man blir, tro det eller ej, jävligt trött på sand trots att livet på en solstol är helt fantastiskt. 7,5 euro betalar man för två solstolar och ett parasoll. Nytt för i år är att denna strand hade gratis WiFi för sina gäster. Hallelujah moment! 
 
Vattenmelon på vår klippa - mums!
 
Från restaurangen i Ayia Napa - mycket god mat!
 
Utsikten från hotellbalkongen - inte helt fel att vakna upp till :)
 
Stranden där vi spenderade vår söndag
Sara

Så härliga bilder, ser riktigt mysigt ut :)

SV: Ja blev verkligen perfekt rosa :)

Josefin

Shit, det där ser riktigt skönt ut!!!

Sofie

Det ser så härligt ut! Även fast det har varit en underbar sommar här senaste månaden så blir jag ändå sugen att åka utomlands, det är på ett annat sätt med utländska stränder och havet, gå ut och äta middag varje kväll och bara vara någon annan stans än hemma. Kram på er!

Anonym

Så skönt du har det. Vill kliva in i bilderna.

giiiiimee.blogg.se

åh va mysigt!

Jennie

Hej!
Hittade faktiskt din blogg när jag råkade vara just på Cypern för ett år sedan (via Matplatsen tror jag). Älskar Cypern och har varit där en massa gånger sedan mitten på 80-talet med mina föräldrar. Får jag fråga vad du/ni jobbar med och hur det kom sig att ni flyttade dit? Tidsbegränsat eller? Berätta gärna. Min dröm är och har alltid varit att jobba utomlands, men det har tyvärr ännu inte blivit av på riktigt (mer än småjobb i Australien i ett år)
Kram Jennie

Svar: Hej Jennie och tack för din kommentar! :) Vi jobbar på ett försäkringsbolag inom finansbranschen som heter Ancoria Insurance. Jag jobbar som Marketing Officer och Johan som Account Manager. Vi flyttade hit eftersom vi var trötta på Sverige och sökte jobb utomlands, att det blev just Cypern var egentligen inte planerat eftersom ingen av oss hade varit här tidigare. Men vi fick jobb här båda två på samma företag och då fanns det inget att tveka över. Vårt kontrakt här är på 2 år med möjlighet till förlängning. Om du drömmer om att flytta utomlands tycker jag absolut att du ska göra det, vi har inte ångrat oss en enda sekund och det här är bara början på vårt liv känns det som :) Australien låter häftigt, där har vi inte varit ännu men det står på vår lista över framtida resemål :) Kram på dig!
Marie Bergman - Om livet på Cypern

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Hur är det i Protaras är det många jobbiga inkastare vid restaurangerna? I Grekland kan det ju vara hemskt. Man hinner inte ens få glutta på menyn i fred innan de vill dra in en på deras ställe haha.

Gött, då behöver jag inte oroa mig för ormar.

(Missade nästan dina svar för jag brukar aldrig gå tillbaka och läsa svaren haha. Mest för att jag själv alltid svarar inne som en ny kommentar hos personen).

hedvigjonsson -

riktigt härliga bilder! kram

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Personligen gillar jag bäst att få svaret såhär, så jag tackar för att du tog dig tid att svara direkt i min blogg:)
Nu är det inte många dagar kvar för mig innan jag äntligen får åka till Cypern och Protaras, och med tanke på det jag sett och läst i din blogg så har jag höga förväntningar:)

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Tack för dessa tipsen. Restaurangnamnen ska jag skriva ner och ta med mig:)
Jo vi planerade att försöka ta oss till Ayia Napa, det är ganska smidigt att åka buss va? Vet att vi gjorde det på Santorini och det var himla enkelt. Bara att kliva på och så kom någon och tog emot betalningen:) Om man vill åka vidare, är det byta i Ayia Napa då, eller har du något annat sådant där tips på vart man borde åka?

Clin

Så mysigt!! Verkligen paradiset =)
Hur länge har ni bott där?

Svar: Sedan 30 mars 2013 :)
Marie Bergman - Om livet på Cypern

VERONICA - fashionblog

Underbara bilder, så härliga :) Ha en underbar dag, kramar!

Nora Ekerfelt

Åååå ♥

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Kommer ni att befinna er i Protaras nu till helgen och nästa helg också?
kram

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv: Just det ja, det läste jag ju faktiskt i nått inlägg längre ner där. Då få vi hoppas att ni får underbara dagar där och jag längtar tills du berättar om de resorna haha:)

Ninni - Vimsiga mamman

Men fy va härligt!!

jacquiline

Åh va härligt!!

Pamie

Härligt! Är något foto från Nissi Beach?