Cypernparadiset - Protaras

Ja, i helgen var vi i Protaras igen. Vårt paradis här på Cypern. Från Nicosia åker vi buss till Ayia Napa (ca 1 timme och 15 minuter) och där byter vi buss igen för att komma till Protaras (ca 20 minuter). Resan kan kännas lång ibland men det är den värd. Förra året åkte vi alltid till Ayia Napa på kvällarna för att äta middag eftersom vi tyckte att det fanns mycket bättre restauranger där. Men i år har det öppnat en asiatisk restaurang i Protaras så nu stannar vi där. Utbudet av asiatisk mat här nere är väldigt smalt tyvärr, så när det väl finns en sådan så är det den som gäller. 
 
Vi spenderade helgen på vårt nya favoritställe (avslöjar det tyvärr inte), där det är lugnt och skönt, fantastisk utsikt, nära till det kristallklara turkosa vattnet och där det finns mimimalt med cyprioter. Våra helger är verkligen det bästa vi vet och det finns inte mycket vi skulle kunna tänka oss att byta ut dem mot. Dagarna varvas med sol, bad, snorkling, god mat, god dryck och en massa mys. ♥
 
Jag lyckades inte ta så många bilder i helgen men här får ni tre stycken. 
 
Vi avslutar ofta våra kvällar med en god dryck på Costa Coffee.
Det blåste ganska mycket i helgen och då var det gott med en varm Chai latte på kvällskvisten.
 
Precis som förra året så är det en veckas filmfestival i Protaras med utomhusbio. 
 
Söndagslunchen. Jag kan hålla med om att det kanske inte ser så himla gott ut, men det är det.
Speciellt med tsatziki till. Detta är alltså grillade baby calamari (bläckfisk). 
Cecilia Andersson

åh vad mysigt! blev lite nyfiken, hur kommer det sig att du bor på cypern?

Natalie

Vad mysigt med utomhusbio! :D

Rebecka

Haha, jag tittade på matbilden innan jag läste att det var bläckfisk. Kan tänka mig att det var godare än vad det ser ut :)