London - Juni 2014

Efter jobbet den 20e juni åkte vi med två kollegor till Larnaca och njöt av solen i några timmar innan vi begav oss till flygplatsen. Planet till London gick sent och vi landade på Gatwick mitt i den kyliga englandsnatten. Vi åkte med Brittish Airways och måste säga att de var väldigt bra. 
 
Eftersom vi som sagt landade mitt i natten så tog vi in på ett hotell bara några kilometer från flygplatsen. Hotellet heter Springwood Guest House och är ett mysigt familjeägt litet hotell i ett klassiskt brittiskt hus. På morgonen serverades brittisk frukost förstås och efter det fick vi skjuts av hotellägaren Sue till närmsta tågstation där vi tog tåget in till London. 
 
På plats i centrala London hoppade vi på en buss som tog oss till Hilton London Kensington där vi bodde i två nätter. Det ligger en bit från Hyde Park och allt det där, men eftersom vi gillar att vara ute och promenera mycket så gjorde det oss ingenting. Området kring hotellet var otroligt mysigt och vi hade väldigt nära till köpcentret Westfield, som vi gillade jättemycket. Hotellet var bra och frukosten likaså. 
 
Första dagen strosade vi mest runt på Oxford Street och i Hyde Park. Vi njöt verkligen av hur grönt och fint det var överallt med alla utslagna träd, gröna gräsmattor m.m. Allt sådant är sönderbränt och uttorkat på Cypern sedan länge tillbaka. Efter ca 6 timmars promenad var vi tillbaka på hotellet för att vila lite innan vi skulle ut och äta middag. Men vi somnade båda två med kläderna på runt kl 18.00 och vaknade inte förrän kl 06.00 nästa gång, hehe.
 
Dagen efter gick vi till Nothing Hill och hoppade på turistbussen Big Bus. Det tog oss faktiskt hela dagen att åka runt och upptäcka London i den och vi gjorde även ett stopp vid Big Ben och hoppade på en gratis båttur på Themsen som ingick i busspriset. Efter det åkte vi lite mer buss, men vi åkte aldrig klart hela rutten. Vi hoppade av vid Buckingham Palace och gick därifrån till Hyde Park och sedan hem till hotellet igen. 
 
Den sista dagen spenderade vi på Westfield och i Hyde Park. Jag kan även tillägga att vi hade superbra väder alla tre dagarna och det är vi väldigt tacksamma för. Det var ju midsommarhelg dessutom och det märktes att många Londonsvenskar firade detta i Hyde Park. 
 
Hyde Park
 
Alla fina brittiska hus
 
Turistattraktioner
FrökenTV, bloggen om tv och film

Vilka fina bilder

Johan

Ska dit i nästa vecka. Bra bilder.

Terese

Besökte du primark?!

Bea

härliga bilder

Bea

härliga bilder

linn

ha en bra dag :D