Paris - Juni 2014

Till Paris kom vi med tåget Eurostar från London. Det var himla smidigt och bra. Vi kom fram ganska sent och det hade blivit rejält mörkt ute men vi lyckades hitta vårt hotell, ibis Paris Tour Eiffel, väldigt snabbt och enkelt. 
 
Första dagen gjorde vi precis som i London, vi hoppade på turistbussen Big Bus och åkte runt i flera timmar. Det absolut vackraste med Paris är ju all otrolig arkitektur. Vilka fantastiska byggnader det är överallt! Självklart är Eiffeltornet med omnejd också väldigt fint. Det märktes dock att vi hade varit i Dubai & Abu Dhabi ganska nyligen eftersom min första kommentar om Eiffeltornet var "Va? Är det inte högre än såhär?". Men när vi åkte upp i tornet så kändes det ganska högt i alla fall =)
 
Vi var också in i Notre Dame och förstås Mousée du Louvre för att titta på Mona-Lisa. Vi promenerade runt i flera timmar som vanligt och gick över en massa broar som var totalt belamrade med romantiska hänglås. En kväll åt vi på en italiensk restaurang och där åt jag den godaste pizzan jag någonsin ätit. En annan kväll åt vi på en indisk restaurang (nej, vi hittade faktiskt ingen fransk som lockade komiskt nog) och sedan köpte vi universums godaste citron- och marängpaj. 
 
Det är svårt att förklara Paris tycker jag. Det är en vacker stad, men jag tror att den gör sig allra allra bäst på sommaren (som alla andra städer iofs). Det var lite svårt att få grepp om vart allting låg egentligen och den är så stor att det tar hur många timmar som helst att upptäcka allting på egen hand. Vi hade nog önskat att turistbussen tog oss på lite fler ställen än vad den gjorde helt enkelt. Men men, det ger oss ju en anledning att åka tillbaka fler gånger ;)
 
 
Åh denna opérabyggnad alltså. Måste ses på riktigt!
 
Notre Dame
 
Musée du Louvre
 
Övriga Parisbilder
 
Håll utkik efter mer bilder de närmsta dagarna =)
Elin

Jag dör va fint!

linn

gud vad fina bilder :D

Maja

Sv.: tack!

Cecilia Andersson

åh underbara paris!!!
helt otroligt vad tjockt det har blivit med lås på den där bron, första gången jag var i paris var det betydligt glesare, hihi!

kram NJUT och hälsa paris från mig.

Ninni - Vimsiga mamman

så härligt , själv vart där 3 ggr :)

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Paris har jag inte varit i, men jag ska fira nyår där i år:) Vackra bilder har du tagit även här. Känns som jag kommer gå igenom hela din blogg nu haha:)