Inför badpremiären 2014

Om exakt tre veckor har vi sovit vår första natt och spenderat vår första dag i Abu Dhabi. I april ligger snittemperaturen på ca 29 grader i luften och 27 grader i havet. Som bäddat för årets badpremiär med andra ord. Här på Cypern tror jag tyvärr att badpremiären ligger ganska långt fram eftersom det sägs att det är en ovanligt kall vår i år. Förra året tog jag mitt första dopp i Limassol i slutet av april också i och för sig, men det var väldigt kallt, det kan jag tillägga. Sedan åkte vi en vecka till Kreta i början av maj och då badade vi massor, sedan var badsäsongen igång. Sista doppet förra året tog vi i slutet av oktober. 
 
Min absouta favoritbild från Limassol
 

Livet på en solstol är som ni säkert redan vet, något av det bästa som finns i min värld. Jag har aldrig varit så avslappnad varje helg och varit så fylld med ny energi inför en ny arbetsvecka som i somras. Det är en livsstil som jag gärna fortsätter med livet ut som det känns just nu.

Dock har jag ett litet problem i år. Jag har inte hittat någon ny bikini än. I Sverige behöver man kanske inte köpa en ny bikini varje år, även fast man gärna gör det ändå. Men här nere måste man. Det är ganska kul att tänka igenom alla bikinisar man har haft genom åren faktiskt. Vad jag kommer ihåg har jag alltid hållt mig till blått, vitt, guld, svart och rött och jag kommer nog att fortsätta på det spåret. Jag beställde en bikini från Asos för några månader sedan men den satt verkligen illa, den fick jag skicka tillbaka. Dessutom tycker jag att bikiniutbudet i år känns ganska tråkigt. Är det alltid så? Eller har inte sortimentet uppdaterats ännu? Jag har i alla fall hittat en riktigt fin bikini som jag verkligen vill ha hos Zalando. Lite sailortema, fina detaljer och snygg modell! 

(Klickbara bilder)
 

Som jag har nämnt tidigare så är shoppingen här på Cypern under all kritik enligt mig. Det är helt omöjligt att hitta vettiga saker. Därför är det helt enkelt e-handel som gäller för min del, och det kan ju eventuellt råka bli så att vi shoppar loss en del i Dubai också. Det känns ju som att det vore ganska omöjligt att gå in i världens största köpcentrum utan att komma ut med några kassar därifrån.

På tal om köpcentrum så har vi förstås varit på vår vanliga lördagspromenad tur och retur Mall of Cyprus idag. Det var riktigt riktigt varmt och skönt ute, tills efter ett tag då det började blåsa massor. Enligt väderprognoser blåser det 9 m/s här just nu. Vi försökte lägga oss och sola en stund i parken när vi kom hem men vi gav upp rätt snart tyvärr, vilket förstås får oss att längta ännu mer (om möjligt) till vår semester. 20 dagar kvar! =)

Glöm inte att kolla in min blogg imorgon, då är det nämligen exakt ett år sedan vi lämnade ett kallt och snöigt Sverige och flyttade till varmare breddgrader. Jag tänkte sammanfatta ett år utomlands och berätta om fördelar respektive nackdelar med att bo på Cypern. 

 Nissi Beach, Ayia Napa

Ha en fortsatt bra lördag så hörs och ses vi imorgon!

Ps. Allsvenskan börjar äntligen imorgon också. Ds

:) 

Är du introvert eller extrovert?

Idag hittade jag ett test där du kan testa om du är en introvert eller extrovert person. Det vet man ju oftast redan själv men det kan vara lite halvroligt att göra tester ibland. Att jag är en extrovert person kom inte direkt som en överraskning, men det är ändå roligt att få läsa lite texter som kännetecknar en själv. Denna text fick jag efter att testet var avslutat:
 

DU ÄR EXTROVERT

Du är övervägande en extrovert person och är därför mycket utåtriktad. Du fungerar bra i stora folkgrupper och tycker om att stå i centrum. Du hämtar energi främst från världen omkring dig, det är där som du laddar batterierna.

Du tycker om att ha många kontakter, har inga problem att tala med främlingar och är relativt öppen med dina tankar och åsikter. Som en extrovert person tänker du under tiden som du talar.

Din extroverta hjärna
Som extrovert har du en hög tolerans för signalämnet dopamin. Du behöver många fysiska och mentala utmaningar som till exempel att uppträda, vara tillsammans med många människor, ge dig i kast med nya saker och så vidare. Hjärnan belönar dig därför när du är utåtriktad, öppen och energisk.

 
Det är väldigt mycket som stämmer måste jag säga. Nu ska i alla fall denna extroverta tjej ut på sitt första löppass på väldigt länge. Stränderna såväl i Abu Dhabi & Dubai som här på Cypern ligger inte allt för många veckor bort. Det har varit så kallt ute på kvällarna (och inomhus) så vi har inte varit peppade att träna alls under ett tag. Men nu kör vi igång igen! Hepp hepp!

Svensk godislycka på IKEA

Plötsligt händer det. Plötsligt finns det nya svenska godispåsar på IKEA! En så enkel sak som en påse bilar och en påse Polly kan göra ett par utlandssvenskar väldigt glada. Så himla gott det var! Påskmusten i bakgrunden var faktiskt också ganska så god.
 
 
Igår tog vi vår vanliga helgpromenad tur och retur Mall of Cyprus, därav besöket på IKEA. Vi fixade längden på Johans nya klocka, åt tacolunch och köpte världens godaste färskpressade smoothie på vägen hem. När vi kom hem igen skyndade vi oss ut i parken nära oss där vi låg och solade och läste böcker/lyssnade på ljudbok i någon timme. Fantastiskt skönt och årets första solränder på plats. På kvällen beställde vi hem sushi och sashimi och delade en flaska bubbel.
 
Idag har vi hitills tagit en promenad tur och retur till stan här i Nicosia för att köpa en ny handbagageväska inför resan till Abu Dhabi och Dubai (25 dagar kvar!). Nu håller vi på att städa bort varma kläder i hopp om att sommaren äntligen står på glänt. Det blir även mycket fotboll i eftermiddag och ikväll.
 
Hoppas att ni också har en bra helg! ♥