Säsongspremiär för Limassol

Vi har haft årets bästa helg! Igår morse satte vi oss på bussen till Limassol och vårt favorithotell Mediterranean Beach Hotel. Vi bodde där några helger förra året också och vi är alltid lika nöjda. Frukosten är super, poolområdet är helt fantastiskt och läget är kanon. Hotellet har en egen strand och i helgen tog vi faktiskt första doppet i Medelhavet för i år. Vi försökte ju även förra helgen i Ayia Napa men då tyckte vi att det var alldeles för kallt. Det var ju inte på något sätt varmt denna helg i Limassol heller, men tillräckligt för att vi kunde göra några snabba dopp i alla fall. Vi badade även i poolen, det är så härligt! 
 
Igår när solen började gå ned snörare vi oss på joggingskorna och tog oss en runda utmed havet. Det blåste rätt bra men det var bara skönt eftersom det nog hade varit ganska så varmt annars. Så himla härligt det är att springa bredvid havet, det ger en kraft och motivation som ingen innerstads/inomhusmiljö i världen kan konkurrera med. Jag vrickade dessvärre foten också men nu tror jag att den börjar bli som vanligt igen. 
 

The Dubai Fountain

Ja, jag måste säga att något av det absolut bästa med Dubai var The Dubai Fountain. Jag visste redan i förväg att jag skulle älska den, och hade sett massor med bilder och videoklipp på denna. Men verkligheten mina vänner, det var något helt annat och det var något av det mest magiska och fantastiska jag någonsin varit med om. Jag kände mig som ett barn på julafton ungefär och ville aldrig att det skulle ta slut. 
 
Att man dessutom står och kollar på denna magiska show med världens största köpcentrum i ryggen och världens högsta byggnad bredvid sig gjorde ju inte upplevelsen mindre häftig om man säger så. 
 
Här har ni världens högsta byggnad - Burj Khalifa! 
Måste verkligen upplevas på plats för att förstå vilken sjukt maffig byggnad det är! =)

Säsongspremiär för Ayia Napa

Våren har bjudit på ganska dåligt väder hitills här nere på Cypern och vi har därför hållit oss här i Nicosia varje helg, vilket har varit riktigt riktigt tråkigt. Detta är verkligen en supertråkig stad och efter att ha varit här varje helg (och på veckorna också för den delen) i nästan sex månader så klättrade vi nästan på väggarna. Därför var det verkligen med stor glädje som vi åkte iväg på säsongens första weekend denna helg. Först ut fick bli Ayia Napa och Nissi Beach Resort. Det är ett hotell som kostar skjortan deluxe under högsäsongen så det var kul att vi fick en bra deal denna helg. Som namnet antyder ligger hotellet precis vid Nissi Beach, den absolut finaste stranden i Ayia Napa. Det var ett fint hotell, värt sina fyra stjärnor. Vi gillade trädgårdarna och poolområdet allra bäst och vi har verkligen haft en fantastisk helg. Nu känns det som att livet är tillbaka igen. Tack gode gud för det!
 
Kan dock erkänna att Medelhavet fortfarande är ISKALLT och att det lär dröja minst en månad innan vi kan bada som vanligt. Cyprioterna börjar vanligtvis inte att bada förrän i juni fick vi berättat för oss redan förra året när vi flyttade hit och i år blir det samma för oss. Förra året så badade vi för fullt denna tiden på året så det känns lite tråkigt. Utomhuspoolerna är också väldigt väldigt kalla än så länge. Som tur är så blir det väldigt varmt i luften i alla fall och havet/poolen är perfekt att svalka fötterna i.