Två månader kvar till julafton

24e oktober och två månader kvar till julafton, en av årets absolut bästa dagar. Tidigare i veckan så bokade vi alla biljetter hem till jul och biljetter till två julkonserter i Stockholm. Börjar faktiskt längta! När vi var på IKEA här i Nicosia förra helgen så fanns det både glögg och pepparkaksdeg, men inget sådant före min födelsedag. :)
 
Ikväll är vi bara hemma och tar det lugnt. Vi har lagat vår nya favoriträtt med ungsrostad sötpotatis, fläskkarré och en fetaoströra med basilika. Till det har vi druckit ett gott rött vin och så avrundade vi med lite god lyxig choklad.
 
Säsongen börjar sakta lida mot sitt slut här nere. Det kan fortfarande vara väldigt varmt på dagarna men kvällarna är kyliga och jag tror inte att det är så skönt att bada i havet längre. Vi tog årets sista dopp för två helger sedan och det ska jag försöka att leva länge på, för det var verkligen en helt fantastisk helg. Förra helgen var vi alltså hemma i Nicosia, och det var den första helgen sedan i mitten av maj som vi var hemma. Ganska sjukt när jag tänker efter. Men så otroligt fantastiskt vi har det när vi åker iväg varje helg. ♥
 
 

Guldbestick

Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR guld. För säkert några år sedan nu så såg jag ett avsnitt av Halv åtta hos mig där en tjej hade guldbestick, och sedan dess har jag också velat ha det, förstås. Nu hittade jag guldbestick hos Lagerhaus som jag var tvungen att klicka hem. Åh! :)
 
 
Ni hittar dem här.
16 delar för 499 kr. 

Det bästa med Malta

Efter att ha spenderat några dagar på Sicilien så flög vi tillbaka till Malta. Det var kaos på flygplatsen i Catania men det är en helt annan historia. Flygtiden tog ca 30 minuter (fantastiskt!!) och vi landade ganska mitt i natten på Malta igen. Vi tog taxi till St Julians där vi hade bokat hotellet Golden Tulip Vivaldi Hotel. Eftersom vi hade bott i Bugibba innan vi åkte till Sicilien så var vi inte så jätteförtjusta i Malta, men vi hoppades verkligen att våra sista dagar där skulle överraska oss positivt, ge oss allt det där vi trodde att vi skulle få när vi åkte dit. 
 
Och ja, vi blev verkligen inte besvikna. När vi bodde i Bugibba så åkte vi buss förbi både St Julians och Sliema när vi skulle till Valletta, men från bussen så missade man all charm. Efter hela St Julians och Sliema går en helt underbar strandpromenad. Nedanför strandpromenaden finns massor med platta klippor, perfekta att sola på. Från nästan varje klippa går det stegar ned i havet så att man enkelt kan bada. Efter att ha bott ca 1,5 år vid Medelhavet så är man oerhört trött på sand, så att sola och bada från klippor är helt enkelt perfekt. 
 
Vi gick fram och tillbaka efter hela strandpromenaden både dag- och kvällstid och gillade det verkligen. Vi åt fantastisk god (och superbillig!) mat överallt och ja, det var hur bra som helst. :) Här kommer lite bilder: