Sicilien - Castelmola

En dag när vi var i Taormina så hoppade vi på en turistbuss och åkte runt i några timmar. Vid ett lunchstopp låg ett meloncafé kan man säga där de bara serverade melon. Honungsmelon eller vattenmelon. Melonerna var gigantiska och vi delade på en stor klyfta från en vattenmelon. Det var en riktigt härlig lunch i värmen faktiskt.
 
Höjdpunkten med denna busstur var slutet. Då åkte vi till Castelmola. Redan när vi checkade in på vårt hotell i Taomina så tipsade receptionisten om att åka till Castelmola, men berättade aldrig vad som fanns där eller vad det var för något. Det visade sig att Castelmola är en liten liten by högt högt högt beläget uppe på en massa berg. Kan erkänna att det kittlade en del magen på serpentinvägarna upp, men det var det verkligen värt. Utsikten därifrån går nämligen inte ens att beskriva med ord. Ingen av oss har nog varit så högt upp någon gång tidigare och ändå har du vulkanen Etna som granne som sträcker sig ännu högre upp. 
 
Vi stannade där i cirka en timme, fikade lite och strosade runt. Kollade på utsikten och sa "wow" minst 100 gånger. Bilderna nedan är inte ett dugg rättvisa för hur vackert det egentligen var, men ni kanske kan föreställa er i alla fall :)
 

Sicilien - Taormina - Del 1

Vi tog alltså flyget från Malta till Catania på Sicilien när vi skulle dit. Flygresan tog 25 (!) minuter. Det var nästan skrattretande, men fantastiskt med en så kort flygresa. Ännu mer skrattretande dock var att vi fick vänta på bagaget längre tid än vad själva flygresan tog. Men men. Eftersom vi landade nästan mitt i natten så tog vi en taxi in till centrala Catania där vi hade bokat en natt på Hotel Regina Margherita. Läget var bra och standarden helt okej för en natt. Frukosten likaså.
 
Dagen efter strosade vi runt lite efter huvudgatan i Catania innan vi hoppade på bussen till Taormina. Bussresan tog ca 1,5 timme. Taormina var det vackraste vi båda hade sett på väldigt länge. Staden ligger högt beläget och utsikten är så himla grym! Att vulkanen Etna ligger i närheten gör inte utsikten värre precis. Dock var det ofta väldigt disigt runt omkring så vi såg mest konturerna samt röken som alltid tycktes komma upp ur toppen. Vi hade faktiskt tänkt att åka på en dagsutflykt till Etna, men det krävdes att man hade med sig varma kläder och rejäla skor för att få följa med upp till toppen. Vi var ju där på sommarsemester så vi hade inte riktigt packat med det. Men men, en annan gång kanske.
 
I Taormina bodde vi på hotellet Taormina Palace. Det var ett ganska litet, men väldigt fräscht och trevligt hotell med bra läge. Servicen och frukosten var också bra. Hotellet låg bara ett stenkast från linbanan som tar alla turister ned till stranden och den populära ön Isola Bella (mer om det i ett eget inlägg). Linbanan tar ca 5 minuter och kostar tre euro enkel väg (ganska dyrt men det var det värt).
 
Bilden tagen precis utanför vårt hotell. Från det där glashuset går linbanan ned till stranden.
 
Linbanan ned
 
Utsikten från vårt hotellrum. 
 
Bild tagen mitt i Tarmina centrum.
 
Från en utsiktsplats i Taormina centrum.
Vulkanen Etna i bakgrunden :)
 
Fler inlägg om Taormina kommer inom kort!