Nya glasögon och kulturnatt

I tisdags var jag till Synsam som gjorde en synundersökning både för linser och glasögon och för att kolla upp bubblan i ögat som jag fick när vi bodde på Cypern. En ögonläkare på Cypern sa att jag skulle använda dyra ögondroppar varje dag i ett halvår så skulle den försvinna av sig självt (vilket den såklart inte gjorde) och optikern här i Stockholm sa att de aldrig försvinner av sig själva. Dock är det inget farligt och så länge den inte påverkar eller stör synen så låter man den vara. Det är tydligen väldigt många människor som går runt med små bubblor i ögonen utan att upptäcka dem. Jag hade nog aldrig upptäckt min heller om det inte vore för att jag har linser och därför har rätt bra koll på mina egna ögon. 
 
Nåväl, något förbättrad syn på höger öga och både nya linser och glasögon är beställt. Jag har ägnat många timmar åt att prova glasögon den här veckan och igår kunde jag äntligen bestämma mig. Det blev ett par bruna/sköldpaddsmönstrade från Dolce & Gabbana. Jag får återkomma med bilder när jag har fått dem. 
 
Igår var det även Kulturnatt Stockholm. Vi åkte in till Gamla stan och åt först middag på Barrels Burgers & Beer som enligt många recensioner skulle ha den bästa burgaren i Stockholm. Den var helt klart av en klass för sig, så dit lär vi garanterat återkomma. Sedan gick vi till Storkyrkan där det var olika musikaliska framträdanden, allt från opera till vanlig "finsång". Sedan gick vi till Stortorget där det var en väldigt fin eldshow och eftersom det låg precis vid Nobelmuseet så gick vi in där också. 
 
Det var verkligen en bra lördag och nu hör jag hur fåglarna kvittrar där ute, solen skiner och det är knappt ett mål på himlen. Dags att ta oss ut. Igår var vi ute och gick nästan en mil, vi får se hur långt det blir idag. :)
 
Bild från eldshowen i Gamla stan igår.