Årskrönika 2015

Nyårsafton 2014 firades på Cypern med vinterkräksjuka från Sverige. Kräktes i ungefär 19 timmar om jag inte minns helt fel. I början av januari kunde vi med stor glädje säga upp oss från våra jobb tack vare att jag hade fått ett nytt hemma i Stockholm. Vi hade två månaders uppsägningstid och bodde således kvar på Cypern under hela januari och februari för att sedan flytta hem till Sverige i början av mars. 
 
Flytten hem var pirrig, främst eftersom Norweigan fick för sig att strejka just precis den veckan. Tack och lov så försökte de rädda alla utlandsflyg och vi tog oss hem tack vare att de hyrde in ett plan med besättning från Grekland. Jag kommer nog aldrig att glömma vår första dag tillbaka Sverige, den 8 mars 2015. Det var en så otroligt vacker vårdag och vi gick bara runt i Stockholm och njöt. Att flytta hem var som att uppleva Sverige på nytt. Hela våren var så fantastisk, vi njöt varje sekund av naturen, svensk standard, svensk mat, svensk service, vårblommor och allt annat som är så himla bra här men som vi helt glömt bort. 
 
Sommaren, det sägs att det var dåligt väder men det var inget vi varken märkte eller brydde oss om. Oftast var det fint väder på kvällarna och det utnyttjade vi till max genom att vara ute i de långa ljusa svenska sommarkvällarna. Nästan varje helg spenderade vi på Djurgården tack vare att det är så smidigt för oss att åka dit med SL-båten som går precis nedanför vårt hus här i Finnboda Hamn (Nacka). Som vi älskar att bo här (men under år 2016 ska vi flytta)!
 
Sedan måste jag nämna mitt nya jobb som Marknadskoordinator på revisionsbyrån Mazars. När jag började där den 9 mars så fanns det också en marknadschef vid namn Monica. Monica tog hand om mig som om jag vore hennes egen dotter ibland kändes det som, vilket jag är oerhört tacksam för och jag är så glad att jag har lärt känna denna fantastiska kvinna. Nu jobbar hon endast kvar som konsult på timbasis och nu är jag till den största delen själv på marknadsavdelningen för hela Sverige. Jag trivs hur bra som helst och älskar verkligen mitt jobb. Det blir en del resor runt om i Sverige eftersom vi har kontor på 12 orter, men det är bara roligt. Jag har även fått åka på marknadskonferens till Milano och träffat kollegor från hela världen (vi finns i 73 länder). 
 
Två inlägg tillbaka kan ni läsa om vår fantastiska resa till Dubai i november och ett inlägg tillbaka kan ni läsa om världens bästa jul, nämligen vår första jul tillsammans som vi firade hos min bror med familj på Frösön. 
 
Idag är det nyårsafton och om några dagar, den 3 januari, firar vi 7 underbara år tillsammans. Vilken otrolig livskvalitet och lyx det är att känna att de här 7 åren varit de bästa i mitt liv samtidigt som jag vet att vår framtid bara kommer att bli bättre och bättre. Jag ser verkligen fram emot att få spendera varje dag i resten av mitt liv tillsammans med denna underbara man. Jag älskar dig bara mer och mer för varje dag som går, du och jag är bäst! ♥
 
2015 har varit ett helt fantastiskt år och 2016 kommer att få det tufft om det ska lyckas bli bättre. Med det inte sagt att jag tror att 2016 blir ett dåligt år utan snarare att 2015 har varit HELT OTROLIGT BRA!! Jag ser med spänning fram emot vad 2016 har att bjuda på. Det vi vet just nu är i alla fall att det blir fler resor än 2015 och att vi ska flytta. Frågan är bara vart och när, det vi hoppas mest på just nu är tillbaka till Södermalm (mer info om det senare). 
 

Världens bästa jul

Idag är det ju nyårsafton men jag tänkte passa på att berätta lite om julen först innan året är slut. Julen firades hemma hos min bror på Frösön med hela min och Mirelles familj, totalt var vi 16 st. Mina syskon kom hem från Kanarieöarna bara två dagar innan julafton så därför skippade vi det traditionella julbordet i år och körde på en trerättersmiddag istället. Jag hade ätit julbord med jobbet och här hemma har vi ätit en massa julgott under hela december så jag saknade inte julmaten alls faktiskt. Istället åt vi bland annat otroligt god tjäder som min bror skjutit och tillagat. Jag och Johan stod för efterätterna och gjorde en fluffig polkagrispaj med chokladsås, saffransglass med pistagenötter och granatäppelkärnor samt en vaniljglasstårta med daim, apelsinchoklad, maltesers, nutella och hasselnötter. Himmelskt gott! 
 
Under granen låg förstås mängder med julklappar till barnen och efter att tomten gått och alla klappar var öppnade så hade vi vuxna en julklappslek. Vi hade köpt två julklappar var som vi lade ihop i en stor hög och sedan fick alla dra två lappar (det fanns lika många lappar som julklappar). Den som fick nummer ett på sin lapp fick välja en julklapp ur högen och öppna den inför alla. Nummer två fick sedan välja om h*n ville ta en ny julklapp ur högen eller att ta den som nummer ett hade öppnat. Så fortsatte det ända till nummer 26 som då fick välja att öppna den sista julklappen i högen eller välja fritt bland alla andra julklappar som tidigare hade öppnats. Vi hade två teman på julklapparna, den ena skulle vara "Det här borde alla ha" och den andra skulle börja på bokstaven M. Min kära bror hade köpt en massagestav som hans svärmor råkade öppna. Kan säga att det skrattades så att tårarna sprutade i flera minuter efter det, haha!
 
Det allra allra bästa med julen i år var att jag och Johan firade vår första jul tillsammans. HELT underbart! ♥
 

Dubai (november 2015)

Dåså gott folk, äntligen dags för en uppdatering från vår underbara semester i Dubai! 
 
Den 6 november flög vi med älskade Emirates till älskade Dubai. Vi kom fram ganska sent på kvällen men hann ändå ta en kort promenad runt hotellet och börja njuta av den 30-gradiga värmen. Vi delade upp vår resa på två områden/hotell. Först bodde vi i Downtown där Dubai Mall (världens största köpcentrum), Burj Khalifa (världens högsta byggnad) och fontänen (världens största dansande fontän) ligger. Jag hade smart nog (enligt mig själv i alla fall) berättat för hotellet att jag skulle fira min födelsedag hos dem och tack vare det så blev vi uppgraderade till en stor lägenhet på 29e våningen med utsikt över fontänen, Dubai Mall och Burj Khalifa. Helt fantastiskt! Jag fick även tårta och ballonger på rummet när jag fyllde år. Hotellet heter Ramada Downtown Dubai och har perfekt gångavstånd till alla sevärdheter, restauranger etc i närområdet. Den enda nackdelen var att poolområdet ofta hamnade i skugga på grund av alla höga skyskrapor runt omkring. 
 
Utsikten från hotellrummet! 
 
Jag hade en grym födelsedag! Johan överraskade med att beställa upp en riktig brakfrukost upp till lägenheten, sedan åkte vi till stranden och tog första doppet, sedan åt vi ute på en asiatisk restaurang på ett hotell i närheten av vårt och sedan avslutade vi med att åka upp till 124e våningen (av 164) i Burj Khalifa. Hissen upp tog endast 60 sekunder och vi fick lock i öronen både på vägen upp och ned. Väl uppe på våning 124 fick vi gå ut på en stor terrass och beskåda den helt otroliga utsikten. Är man i Dubai så är det ett måste att göra detta!
 
 
Efter några dagar i Downtown så flyttade vi till ett hotell i Dubai Marina. Vi hängde en del i Marinan trots att vi inte bodde där också, men vi tyckte verkligen att vi fick ut det bästa från båda statsdelarna genom att dela upp det så här. Marinan är verkligen ett slag för sig med allt vatten, fina båtar, långa promenadstråk, stranden, The Walk, restauranger etc. 
 
Utsikten från hotell Pearl Marina
 
Vi hade helt fantastiska dagar och trots att vi nu har varit i Dubai två gånger så vill vi åka dit snart igen, vilket är väldigt unikt eftersom vi annars inte brukar kunna tänka oss att åka till samma ställe flera gånger - det finns ju trots allt en hel värld att upptäcka där ute. I Dubai finns det så otroligt mycket att se och göra, vädret är fantastiskt och servicen är bättre än vi någonsin upplevt någon annanstans. Maten är grym, alla byggnader gör att man tappar hakan flera gånger per dag och livet känns bara helt underbart. Dessutom tar det bara cirka 6 timmar att flyga dit från Arlanda och när man flyger med Emirates så börjar semestern (njutningen) redan på planet.