Dubai (november 2015)

Dåså gott folk, äntligen dags för en uppdatering från vår underbara semester i Dubai! 
 
Den 6 november flög vi med älskade Emirates till älskade Dubai. Vi kom fram ganska sent på kvällen men hann ändå ta en kort promenad runt hotellet och börja njuta av den 30-gradiga värmen. Vi delade upp vår resa på två områden/hotell. Först bodde vi i Downtown där Dubai Mall (världens största köpcentrum), Burj Khalifa (världens högsta byggnad) och fontänen (världens största dansande fontän) ligger. Jag hade smart nog (enligt mig själv i alla fall) berättat för hotellet att jag skulle fira min födelsedag hos dem och tack vare det så blev vi uppgraderade till en stor lägenhet på 29e våningen med utsikt över fontänen, Dubai Mall och Burj Khalifa. Helt fantastiskt! Jag fick även tårta och ballonger på rummet när jag fyllde år. Hotellet heter Ramada Downtown Dubai och har perfekt gångavstånd till alla sevärdheter, restauranger etc i närområdet. Den enda nackdelen var att poolområdet ofta hamnade i skugga på grund av alla höga skyskrapor runt omkring. 
 
Utsikten från hotellrummet! 
 
Jag hade en grym födelsedag! Johan överraskade med att beställa upp en riktig brakfrukost upp till lägenheten, sedan åkte vi till stranden och tog första doppet, sedan åt vi ute på en asiatisk restaurang på ett hotell i närheten av vårt och sedan avslutade vi med att åka upp till 124e våningen (av 164) i Burj Khalifa. Hissen upp tog endast 60 sekunder och vi fick lock i öronen både på vägen upp och ned. Väl uppe på våning 124 fick vi gå ut på en stor terrass och beskåda den helt otroliga utsikten. Är man i Dubai så är det ett måste att göra detta!
 
 
Efter några dagar i Downtown så flyttade vi till ett hotell i Dubai Marina. Vi hängde en del i Marinan trots att vi inte bodde där också, men vi tyckte verkligen att vi fick ut det bästa från båda statsdelarna genom att dela upp det så här. Marinan är verkligen ett slag för sig med allt vatten, fina båtar, långa promenadstråk, stranden, The Walk, restauranger etc. 
 
Utsikten från hotell Pearl Marina
 
Vi hade helt fantastiska dagar och trots att vi nu har varit i Dubai två gånger så vill vi åka dit snart igen, vilket är väldigt unikt eftersom vi annars inte brukar kunna tänka oss att åka till samma ställe flera gånger - det finns ju trots allt en hel värld att upptäcka där ute. I Dubai finns det så otroligt mycket att se och göra, vädret är fantastiskt och servicen är bättre än vi någonsin upplevt någon annanstans. Maten är grym, alla byggnader gör att man tappar hakan flera gånger per dag och livet känns bara helt underbart. Dessutom tar det bara cirka 6 timmar att flyga dit från Arlanda och när man flyger med Emirates så börjar semestern (njutningen) redan på planet.