Årsresumé 2014

Idag är det den sista januari (äntligen!) och jag insåg att det verkligen har blivit dags att publicera min årsrusmé för år 2014. Jag skippar den långa texten i år och svarar på lite frågor istället. Enjoy!
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Jag besökte städer och länder jag aldrig varit i förut. Mer om det längre ned. 
 
Genomdrev du någon stor förändring? Den stora förändringen under 2014 var att vi totalt ändrade vår inställning till Sverige. De första nio månaderna var vi helt övertygade om att vi absolut inte under några som helst omständigheter skulle flytta hem igen. Men plötsligt så ändrade vi oss och nu känns det hur rätt som helst att flytta hem till Stockholm och Sverige. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja absolut, och fler föräldrar kommer det att bli under år 2015 också. :)
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Den 22a december tror jag. Då vräkte snön ned i Östersund och julkänslorna började äntligen komma. Dessutom fick jag besked om mitt nya jobb i Stockholm. 
 
Vilka länder besökte du? Jag besökte Förenade Arabemiraten (Abu Dhabi & Dubai), Storbritannien (London), Frankrike (Paris), Sverige (Stockholm & Östersund), Malta (nästan överallt) och Italien (Sicilien), samtidigt som jag bodde på Cypern då. 
 
Bästa köpet? Förutom alla resor så måste det nog vara min nya HP-dator som är brun- och guldfärgad, har en avtagbar skärm och touchscreen.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla fantastiska resor, nya jobbet i Stockholm och min fantastiska Johan som gör mig glad varje dag. 
 
Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Ja, ganska mycket. Umgås med familj och vänner, gå på events, konserter och allt annat som ett storstadsliv erbjuder. 
 
Vad önskar du att du gjort mer? Hmmmm. Vet faktiskt inte. Jag önskar väl att jag hade kunnat göra mer aktiviteter på min fritid, ungefär som jag beskriver i punkten ovan. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Oj, den var svår. Mindre timmar framför datorn kanske :)
 
Favoritprogram på TV? Vi har inte haft någon TV på här Cypern men vi har ju haft tillgång till alla svenska play-kanaler förstås. Favoritprogram, hmmmmm, jag gillar väl mest mat/bak-tävlingsprogram som t ex Kockarnas kamp, Sveriges mästerkock, Dessertmästarna osv. 
 
Bästa boken du läste i år? Jag har läst ganska många bra böcker i år faktiskt. Stalker med Kepler är väl en het kandidat, men även Denise Rudbergs böcker. Jag skulle även vilja slå ett slag för boken som handlar om introverta- och extroverta människor. Väldigt intressant och ni hittar den här.
 
Största musikaliska upptäckten? Oerhört bra fråga. Cypern har ju tyvärr ingen musik som jag hurrar för direkt. Jag har mest lyssnat på Avicii och SHM, dock inte några musikaliska upptäckter. 
 
Största framgång på det privata planet? Jag vet inte om jag kan kalla det för framgång, men det är riktigt skönt att ha insett att Sverige är ett fantastiskt land. Det tog mig över 1,5 år utomlands för att ens kunna tänka den tanken faktiskt. Klimatet på Cypern i all ära, men att bo i ett modernt och fungerande land klår allt. Mitt nya jobb i Stockholm var också en stor privat framgång som jag nu ser väldigt mycket fram emot. 
 
Största misstaget? Jag kan helt ärligt inte komma på något misstag. Jag brukar inte se saker på det sättet. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ganska lika. Jag har varit mer less det här året men överlag ingen större skillnad. Är dock oerhört taggad på år 2015 och tror att det kommer att bli ännu bättre än år 2014.
 
Vad spenderade du mest pengar på? Hotell. Förutom alla resor så bodde vi ju på hotell varje helg under maj, juni, juli, augusti, september och halva oktober här på Cypern också. 
 
Något du önskade dig och fick? Ett nytt jobb som kommer att ta mig en bra bit upp på min egen karriärsstege.
 
Något du önskade dig och inte fick? Fler besök från Sverige. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Den spenderades här hemma i Nicosia med långpromenad, sol i parken (8 november), god mat, god tårta och god dryck. Mycket mys förstås!
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mindre kaos här på Cypern hade väl inte skadat :)
 
Vad fick dig att må bra? Värmen, havet, solen, alla resor och Johan. 
 
Vem saknade du? Allra mest saknade jag mina tre underbara syskonbarn Kevin, Edwin & Joline. 
 
Mest stolt över? Det börjar kanske bli lite tjatigt nu men jag är väldigt stolt över mitt nya jobb i Stockholm. :)
 
Högsta önskan just nu? Att flytten till Sverige går smidigt, att jag kommer att trivas bra på det nya jobbet, att vi snart kan flytta in i en ny fin, fräsch och större lägenhet i centrala Stockholm och att alla i min omgivning håller sig friska och pigga.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Mycket saker! Jag ska umgås med människor som gör mig gott, som inspirerar och motiverar mig, jag ska bli delaktig i flera nya nätverk och lära känna en massa nya härliga människor. Jag ska träffa familjen oftare, jag ska träna mer, jag ska bli bättre på att leva och njuta av nuet och inte alltid ha så bråttom in i framtiden.