Vasamuseet

Herregud vad tiden går fort, det är redan lördag igen. Har nu varit i Sverige och på mitt nya jobb i två veckor och det känns fortfarande superbra. Nu i veckan var jag på besök i Skåne också. Fina fina Skåne. Nästa vecka ska jag både till Danmark och Skåne, det ser jag fram emot.
 
Idag har jag & Johan varit på Vasamusset. Jag var där sista året i gymnasiet men hade inget större minne av det. Idag började vi med en biofilm i 17 minuter och sen gick vi en guidad tur. Vasaskeppet är ju jäkligt coolt faktiskt. 
 
Efter två veckor med klarblå himmel och strålande sol så började det att snöa igår och det ligger kvar lite på backen idag. Ganska mysigt faktiskt. Det blåser lite kallt men det är varmt inomhus, vilket räcker gott och väl för oss just nu efter en svinkall vinter i vår lägenhet på Cypern. 
 
Andreé Johansson

Något som imponerar mig är hur Anders Franzén lokaliserade Vasa och organiserade bärgningen av vraket. För mig är det intressant hur en person utan formell utbildning nådde betydelsefull framgång med ideellt bärgningsarbete!