Årskrönika 2016

När jag tänker tillbaka på det här året så fnissar jag lite och tänker "Tänk vad mycket som kan förändras på ett år". Har precis läst igenom förra årets årskrönika och där skrev jag bland annat om hur mycket vi älskade att vara tillbaka i Sverige och att "2015 har varit ett helt fantastiskt år, 2016 kommer att få det tufft om det ska lyckas bli bättre". Allt jag skrev då var verkligen sant och jag måste erkänna att jag nu sitter och småskrattar åt mig själv/oss, och åt situationen att vi redan har hunnit bo här i Luxemburg i tre månader nu. 
 
Okej, så här var det. I mitten av mars var vi på semester i Fujairah/Dubai. Sista kvällen satt vi ute på en restaurag i Dubai, åt en god middag och hade utsikt över Burj Khalifa och fontänen som vi båda älskar så mycket (speciellt jag). Ni vet känslan när man sitter utomhus en varm sommarkväll i bara klänning och livet bara känns precis som det ska kännas? Vi satt tysta en stund och bara tittade på utsikten, sen möttes våra blickar och jag förstod att han tänkte precis samma sak som mig - det börjar bli dags för nya äventyr igen! Där och då hade vi dock ingen aning om vart eller när, bara att det skulle bli av, igen
 
Vi hade dock ingen brådska och istället sprang vi på lägenhetsvisningar i Hammarby Sjöstad, helt övertygade om att vi skulle flytta dit, bo där i något år och sedan flytta utomlands igen. Men så blev det visst inte. Samtidigt som jag verkligen älskade och trivdes på mitt jobb så letade Johan ett nytt. En dag dök det upp ett jobb på Nordea här i Luxemburg inom Private Banking, plus att de även skulle sponsra en masterutbildning inom Wealth Management. Det var en kombination som var för bra för att inte söka, och helt ärligt så trodde vi inte att chanserna var särskilt stora. Men efter en rad intervjuer så var saken klar, Johan fick jobbet! Ett tag gick allting lite väl snabbt, men vi visste båda två att det här var en unik chans som vi helt enkelt inte kunde säga nej till. Och när vi väl tänkte efter så var det faktiskt perfekt tajmning i vårt liv. Så, den 1 oktober gick flyttlasset till Luxemburg! 
 
Nu låter det kanske som att hela det här året har handlat om Lux, och så är det förstås inte. Vi hade en helt fantastisk vår och sommar i Stockholm också, och vi passade verkligen på att utforska smultronställen runt omkring. I juni hade jag och Johan en mysig weekend i Köpenhamn i samband med hans födelsedag. I juli fyllde min syster 40 år och bjöd hela familjen på en kryssningsweekend till Visby. Vi hade många trevliga grillkvällar med våra vänner och kommer förstås aldrig att glömma Karin & Davids otroligt vackra bröllop i augusti. Jag fick också äran att vara med på plats när Shireen vann Hela Sverige bakar 2016. Innan vi flyttade så hade jag en väldigt mysig helg i Östersund med min familj och för jobbets räkning så tillbringade jag både några dagar i Visby under Almedalsveckan samt några dagar på kick-off i Berlin.  
 
Så ja, sammanfattningsvis kan jag alltså konstatera att 2016 också blev ett superbra år! Nu väntar vi med spänning på vad 2017 har att erbjuda. Nytt jobb och många äventyr runt om i Europa tror jag. ♥ Dessutom fyller jag 30 år i november... hur gick det till??
 
 SKÅL OCH GOTT NYTT ÅR!! 

Jul i London 2016

I fredags kväll hoppade vi på flyget till London. Flyget från Lux till London tar bara cirka en timme, så skönt! Eftersom vi landade rätt sent så sov vi den första natten på ett hotell nära flygplatsen. Efter en lång och härlig hotellfrukost på julafton så tog vi bussen in till centrala London och vårt hotell nära Victoria. Vi åt lunch ute på stan och sedan åkte vi till Lyceum Theatre där vi såg musikalen Lion King. Den var så otroligt jäkla bra, skulle till och med kunna se den igen! Efter musikalen tog vi oss en promenad till Soho där vi mötte min kompis Anja och hennes brittiska pojkvän Paul. En supertrevlig middag och kväll! 
 
På juldagen var nästan hela London stängt, och inte ens kollektivtrafiken var igång. Det är ju den här dagen de firar sin jul. Efter en champagnefrukost på hotellet tog vi oss en rejäl promenad runt i centrala London, Hyde Park osv. Det var mestadels mulet men solen tittade i alla fall fram ibland. Så länge det inte regnar så får man ju vara rätt nöjd, eller hur? 
 
Sedan blev det dags för en tradionell brittisk julmiddag med kalkon, Christmas pudding och hela köret. Vi hade bokat bord på Hilton Hotel, Green Park. Jättetrevlig och mysig middag! Svenskt julbord är rätt oslagbart skulle jag vilja påstå, men det är såklart roligt att testa något annat också. 
 
Sedan på annandagen var det dags att åka hem till Lux igen. Vi hade medvind och flygresan tog endast 45 minuter, som mellan Stockholm och Östersund, hehe. London var såklart otroligt vackert julpyntat överallt. Tyvärr blev det dock inte så många bilder på detta då mitt batteri nästan var slut när vi väl strosade igenom allt fint. Men det är bara att googla om ni är nyfikna, eller ännu bättre, boka en weekend dit nästa jul. Det är väl värt ett besök! 
 
Superfin och mäktig teater!  
 
Lyckades bara ta kort på förrätten när vi åt middag med Anja och Paul, mums med pilgrimsmusslor!
 
 Harrods i dagsljus, kanske inte lika fint som på kvällen, men rätt mäktig byggnad ändå!
 
Polisstationen i Hyde Park. Jag älskar klädda utomhusgranar, mer sånt!
 
Efter två år på Cypern borde vi vara vana vid vänstertrafik kan man tycka, men nej, det är alltid lika förvirrande.
Är så tacksam för att det står åt vilket håll man ska titta på alla gator! =)
 
Min fina älskling på juldagsmiddagen på Hilton Hotel, Green Park
 
Innan vi åkte till flygplatsen blev det en brittisk klassiker, scones och te. Alltid lika gott!

Välförtjänt julledighet

Jag måste säga att Kerry (där jag tillfälligt jobbar just nu) har varit oerhört generösa nu runt jul. Förra veckan blev vi (+ partners) bjudna på julmiddag inne i stan på en italiensk restaurang - mycket trevligt! Sedan i tisdags hade vi "jullunch" på kontoret som tog hela eftermiddagen. Mycket mat och vin! Vi körde julklappsleken "Secret Santa" och hade julklappslotteri. Sedan fick vi ett presentkort var på ett köpcentrum till ett värde av 50 EUR. Och idag gick vi på julsemester till och med den 2 januari, det ska bli så otroligt jäkla fantastiskt skönt med lite ledighet. De senaste tre månaderna har ju minst sagt varit intensiva med både utlandsflytt och allt vad det innebär samt dubbla jobb den senaste månaden. Imorgon flyger vi till London, ni lär få se en massa fina bilder därifrån efter jul. :) GOD JUL! 
 
 
Här har ni det härliga gänget jag hänger med just nu! :)