Jul i London 2016

I fredags kväll hoppade vi på flyget till London. Flyget från Lux till London tar bara cirka en timme, så skönt! Eftersom vi landade rätt sent så sov vi den första natten på ett hotell nära flygplatsen. Efter en lång och härlig hotellfrukost på julafton så tog vi bussen in till centrala London och vårt hotell nära Victoria. Vi åt lunch ute på stan och sedan åkte vi till Lyceum Theatre där vi såg musikalen Lion King. Den var så otroligt jäkla bra, skulle till och med kunna se den igen! Efter musikalen tog vi oss en promenad till Soho där vi mötte min kompis Anja och hennes brittiska pojkvän Paul. En supertrevlig middag och kväll! 
 
På juldagen var nästan hela London stängt, och inte ens kollektivtrafiken var igång. Det är ju den här dagen de firar sin jul. Efter en champagnefrukost på hotellet tog vi oss en rejäl promenad runt i centrala London, Hyde Park osv. Det var mestadels mulet men solen tittade i alla fall fram ibland. Så länge det inte regnar så får man ju vara rätt nöjd, eller hur? 
 
Sedan blev det dags för en tradionell brittisk julmiddag med kalkon, Christmas pudding och hela köret. Vi hade bokat bord på Hilton Hotel, Green Park. Jättetrevlig och mysig middag! Svenskt julbord är rätt oslagbart skulle jag vilja påstå, men det är såklart roligt att testa något annat också. 
 
Sedan på annandagen var det dags att åka hem till Lux igen. Vi hade medvind och flygresan tog endast 45 minuter, som mellan Stockholm och Östersund, hehe. London var såklart otroligt vackert julpyntat överallt. Tyvärr blev det dock inte så många bilder på detta då mitt batteri nästan var slut när vi väl strosade igenom allt fint. Men det är bara att googla om ni är nyfikna, eller ännu bättre, boka en weekend dit nästa jul. Det är väl värt ett besök! 
 
Superfin och mäktig teater!  
 
Lyckades bara ta kort på förrätten när vi åt middag med Anja och Paul, mums med pilgrimsmusslor!
 
 Harrods i dagsljus, kanske inte lika fint som på kvällen, men rätt mäktig byggnad ändå!
 
Polisstationen i Hyde Park. Jag älskar klädda utomhusgranar, mer sånt!
 
Efter två år på Cypern borde vi vara vana vid vänstertrafik kan man tycka, men nej, det är alltid lika förvirrande.
Är så tacksam för att det står åt vilket håll man ska titta på alla gator! =)
 
Min fina älskling på juldagsmiddagen på Hilton Hotel, Green Park
 
Innan vi åkte till flygplatsen blev det en brittisk klassiker, scones och te. Alltid lika gott!
Emma

Vilka underbara bilder!

k

Wow, häftig arkitektur!