Julmarknad i Luxemburg city

Igår var Johan i skolan hela dagen och jag tog mig en promenad in till stan för att besöka julmarknaderna. Det har varit helt fantastiskt väder hela helgen, när solen låg på var det +7 grader och inte ett enda moln har synts till. Man brukar säga att Luxemburg är en blandning av det bästa från Frankrike och Tyskland, och julmarknaderna har helt klart inspirerats av Tyskland - de som är allmänt kända för sina otroliga julmarknader. Lite inslag från Schweiz kunde vi också se. Julmarknaden i Gamla stan i Stockholm kan verkligen slänga sig i väggen jämfört med dessa. 
 
Igår kväll åkte vi in till stan för att se julmarknaderna by night och så var vi bjudna hem till en norsk kollega till Johan som tillsammans med sin svenska pojkvän hade glöggmingel hemma i sin lägenhet inne i stan. Det var jättetrevligt och framför allt var det roligt att lära känna lite nya skandinaver. 
 
Idag har vi varit inne i stan igen och kollat igenom julmarknaderna, Johan hann ju inte riktigt se allting igår kväll. Här nedan kommer en bildbomb från både igår och idag. Glad andra advent! 
 
mamma

dit måste du gå många ggr. man kan ju inte se allt på samma gång. Så fint!!

Bambi

Det ser verkligen helt underbart ut måste jag säga :)