En solig dag på Sandhamn

Jag vet inte i hur många år jag velat åka till Sandhamn. Det stod i alla fall väldigt högt upp på listan på saker jag ville göra när vi flyttade hem till Sverige igen. Inte förrän i fredags tog vi oss dit, men nu kan jag i alla fall stryka det från listan :) 
 
Sandhamn är jättemysigt, charmigt och fint, men kanske lite överreklamerat ändå. Det var förstås extra roligt att vara där när man läst alla böcker/sett filmerna om morden på Sandhamn. 
 
 

40-årskryssning till Visby

I fredags så hoppade hela familjen Bergman med respektive på Birka Cruises-båten för en weekendkryssning till Visby. Anledningen var att vi skulle fira min syster Malin som nyligen fyllt 40 år. 
 
Jag hade aldrig åkt med Birka förut, men måste säga att båten var över förväntan. Väldigt fräsch om man jämför med Viking Line-båtarna, fina restauranger, god mat, fina hytter med fönster etc. Det var ju inte många veckor sedan jag var i Visby, men de andra hade inte varit där på många många år, eller inte alls. Det var så himla annorlunda att vara i Visby nu jämfört med Almedalsveckan i början av juli, det kändes så tomt. Men Visby är Visby - alltid lika fint! 
 
Tack snälla Malin (och alla ni andra) för den här helgen! 
(det är Stefan som är fotograf på första bilden)
 

Almedalen 2016

Jag hade förmånen att få åka till Almedalen med jobbet även i år, så himla kul! Även om jag inte skulle åka dit med jobbet så skulle jag lätt kunna tänka mig att åka dit privat också. Almedalsveckan är unik och det verkar inte finnas någon hejd på hur stor den kan bli. Det slås nya rekord i såväl besökare som antal seminarium varje år. Visby är ju Visby, så himla charmigt och fint, men det är också så himla speciellt att stöta på ministrar, kända toppar inom näringslivet till andra diverse kändisar på torget eller i små gränder. Dessutom handlar det väldigt mycket om trend- och framtidsspaning. Jag lärde mig mycket nytt och fick en hel del tankeställare inom såväl marknadsföring, kommunikation och digitalisering som andra aktuella ämnen, Brexit t ex.
 
Jag och mina kollegor från Stockholm åkte ned i söndags kväll och åkte hem igen i onsdags. Trots att det är väldigt roligt så är det också instensiva dagar, från tidig morgon till sen kväll. Vi bodde ute i Slite Strandby precis som förra året, det är himla vackert där!