Första biobesöket i Lux

Idag har vi haft en mulen söndag i Luxemburg, men det hindrade inte oss från att ge oss ut på en lång härlig och uppfriskande promenad. Det är alltid roligt att gå på upptäcktsfärd i den här staden eftersom man hittar mycket roligt på vägen. För det mesta hittar vi borgar och andra kvarlämningar från romartiden och eftersom det är ett väldigt kuperat landskap här i Luxemburg så hittar vi alltid nya fantastiskta utsiktsplatser. Helt plötsligt hamnar vi vid en fårhage och strax efteråt går vi bredvid skyskraporna i guld där EU-domstolen ligger. Jag har sagt det förr och säger det igen, det här är kontrasternas land! 
 
Efter långpromenaden blev det dags för vårt första biobesök här i Luxemburg. Det är alltid lite roligt att gå på bio i andra länder tycker vi, det skiljer sig oftast ganska mycket från Sverige. Både på Cypern och här i Lux så förbokar man t ex inga platser, det är bara att gå in och sätta sig (vilket fungerar förvånansvärt bra faktiskt). Jag upplever också att det är billigare att se på bio i andra länder, till och med i Dubai. Här i Lux kostade en biljett 8,80 EUR. 
 
Filmen vi såg var The Accountant, och den var bra. Det var dock ganska många språk att hålla reda på eftersom talet var på engelska och texten på både franska och tyska, samtidigt som man försöker tänka på svenska. Det är dock inga konstigheter för de flesta andra som bor här, eftersom barnen lär sig just flytande engelska, tyska, franska och luxemburgiska redan i grundskolan här. Tänk om man själv var så språkbegåvad!