Första veckan på nya jobbet

Hallå Hallå! Jösses vad den här veckan gick fort alltså, jobb här i Lux på dagarna och jobb på distans mot Sverige på kvällarna samt en mycket trevlig AW med nya jobbet igår kväll. Det nya jobbet känns bra och jag är så glad över att jag har lärt känna lite nya människor här. Teamet som ska jobba med den här projektanställningen till slutet av januari består av en rejäl mix av människor både när det gäller nationaliteter och erfarenheter. Jag tycker att det är grymt roligt att lära känna nya människor från olika länder och det här teamet består av en svensk (alltså jag själv), två portugiser (det är många portugiser i Lux), en från Lux, fyra från Grekland, två från Irland, en från England, en från Kina, en från Albanien, en från Frankrike och en från Italien. De flesta är liksom jag själv väldigt nya här i Lux så vi har ganska mycket gemensamt just i den situationen. Alla andra på företaget är också otroligt snälla och gör verkligen allt de kan för att vi ska trivas och känna oss som hemma. 
 
Några exempel på roliga och intressanta diskussioner som jag har haft i veckan är t ex med min nya vän från Kina - hur annorlunda det blir för en kinesk här i Europa där vi äter så otroligt mycket bröd och mejeriprodukter, vilket man inte alls gör i Kina. Och hur det i sin tur bidrar till att hon inte alls känner någon som är allergisk mot gluten och hur ovanligt det är att känna någon som är laktosintolerant. Detta förde oss såklart in på en diskussion om frukost, och jag frågade på skoj om de brukar äta nudlar till frukost, vilket inte alls är särskilt ovanligt tydligen :) 
 
Eller som när en kille från Grekland frågade mig varför jag inte dricker kaffe, och om jag istället dricker te. Då berättade han att man i Grekland vanligtvis bara dricker te när man är sjuk. Så när han för första gången kom hem till en kompis i London där han bodde tidigare så fick han (såklart) frågan om han ville ha te, varav han svarade "Varför det? Är jag sjuk?". (Inser att det betydligt roligare när han berättade det själv än när jag återberättar det på svenska). 
 
Hur som helst, slutsatsen av denna vecka är alltså att det är otroligt kul att lära känna nya människor och att jag älskar att ha folk runt omkring mig som jag kan stilla min nyfikenhet på och lära mig något nytt från. Jag inser att jag lätt blir uttråkad annars. Men värt att nämna är också att jag aldrig känner mig så stolt över att vara svensk som när jag är utomlands! :)
 
 
Mikaela

Kul :D