15 grader och sol

Ännu en fantastiskt härlig dag! Inte ett moln på himlen och cirka 15 grader, så himla skönt! Idag tog vi en promenad in till stan, åt lunch, köpte en varsin take away kaffe/te och satte oss på en bänk i solen, gick runt lite till och sedan gick vi hem igen. 1,3 mil blev det. Jag blir så lycklig när det är så här fint väder i slutet av oktober! 
 

Dagsutflykt till Trier

Idag har vi bott här i Lux i fyra veckor. Vi har en sådan där konstig känsla av att vi nog egentligen har bott här mycket längre, samtidigt som det känns som att de här fyra veckorna verkligen har gått snabbt. Vi trivs i alla fall väldigt bra och det är enkelt att känna sig som hemma här eftersom det påminner om Sverige på många sätt.
 
Idag var det i alla fall dags för en utflykt till Tyskland, närmare bestämt staden Trier som endast ligger ca 4,5 mil härifrån. Vi hoppade på en buss i Kirchberg och betalade 5 euro per person, bussresan tog ungefär en timme. Det var fin natur efter hela bussresan, ett rejält fyrverkeri av alla höstens färger efter höga berg och djupa dalar. Väl framme såg vi direkt Porta Nigra som Trier väl är mest känt för, en port som byggdes år 186 till 200 e.Kr. Vi strosade runt, tog en fika, strosade runt lite till, åt lunch, strosade runt lite till och sedan tog vi bussen tillbaka igen. Det har varit fint väder och runt 15 grader hela dagen. Skönt för både kropp och själ att åka på utflykt och få lite solsken på kinderna. Just det, vi drack Glühwein också! :) 
 
Som ni ser på bilderna så är vi smått förtjusta i fina byggnader! :)

Det bästa med hösten

Jag har nog blivit en sån som älskar hösten (fast inte mer än sommaren förstås). Det är ju så otroligt vackert med alla fina färger utomhus (se bara på trädet nedan, WOW!), snygga outfits som man inte kan ha på sommaren etc. Stackars Johan har varit i skolan hela dagen idag, så jag har varit ute på egen upptäcktsfärd här i krokarna. Ikväll blir det riktig goskväll med bland annat scampipasta och Riesling från Luxemburg. Att bo i ett land som tillverkar Riesling är lyxigt!