Inflyttade och inskrivna

Bristen på blogginlägg och övriga uppdateringar beror på att vi inte har internet i lägenheten ännu. Men för att ge en kort uppdatering på vad som hänt sedan sist så har vi alltså flyttat in i vår lägenhet, och vi älskar den! Lätt den bästa och fräschaste lägenhet vi någonsitt bott i (kanske inte så konstigt heller eftersom den är helt nybyggd och vi är de första som flyttar in). 
 
Via Facebook hittade jag en tjej som heter Alina och som har ett eget företag där hon transporterar möbler i sin skåpbil. Hon kunde tänka sig att hämta oss på hotellet i lördags efter att vi checkat ut, lasta in alla våra väskor, skjutsa oss till IKEA i Belgien (precis på gränsen mellan Lux/Belgien) och vänta de ungefär två timmarna det tog för oss att samla ihop alla saker vi skulle köpa. Hon hjälpte oss att packa in allt i hennes bil, skjutsade oss hem till lägenheten och hjälpte till att bära ut allting. Helt suveränt (speciellt när det gäller tvättmaskinen!). Resten av dagen ägnade vi oss åt att skruva möbler som ni kanske förstår. Nu ska vi bara installera tvättmaskinen så är vi väl så gott som klara, tror jag.
 
Som tur är så har även vi en jätteaffär (tänk er att man slår ihop Ica Maxi med Systembolaget typ) cirka 1,5 km hemifrån. Vi har varit där 3-4 gånger hitills, varit där i flera timmar varje gång och ändå har vi inte lyckats gå igenom hela sortimentet än. Priserna är lägre än i Stockholm, vilket nog beror på konkurrensen i hyllorna. Vad du än letar efter så finns det en hel vägg med olika märken att välja mellan. Och såklart - vinprovning om du är osäker på vilket vin som passar bäst till kvällens middag. Inte illa va? 
 
Imorse så åkte vi till "inskrivningsmyndigheten" och skrev in oss i landet också. Nu har vi bara internet, hemförsäkring och lite annat smått och gott kvar. Sen kan vi nog börja slappna av lite! :)
 
Bjuder på en bild på köket, och en liten bit av balkongen som ännu inte riktigt har fått allt glas på plats.