Lux-lägenhet fixad!

Den vanligaste frågan inför flytten till Luxemburg var om vi hade skaffat något boende. Nej var vårt svar, vi bor på hotell första veckan och sen får vi leta boende på plats. Såklart ett svar som gjorde många förvånade och lite nervösa. Jag var nog själv lite förvånad över hur lugna vi själva var, men vi hade ju ändå rätt bra koll på att det mest troligt skulle lösa sig väldigt snabbt när vi väl var på plats - och så blev det!
 
Vi flyttade ju hit i lördags och i söndags var vi på vår första visning. Att hitta en mäklare som ställde upp på en privat visning på en söndag var inte helt lätt, men det var ju han som drog det längsta strået om man säger så. Det var den lägenhet vi redan innan helst ville ha, och den var verkligen perfekt. Den är helt nybyggd och vi blir de första som flyttar in. Egentligen hade vi bokat in visningar på två andra lägenheter på måndag kväll, men efter att ha spanat in deras områden så kände vi direkt att det var den första lägenheten vi ville ha. 
 
Som tur var så blev vi godkända som hyresgäster väldigt snabbt och igår kväll kunde vi skriva kontrakt. Nu krävs en hyra i förskott (såklart), en månadshyra i mäklaravgift och tre månadshyror i deposition innan vi får nycklarna. Det är sjukt mycket pengar, men det är så det funkar. Det var likadant på Cypern även fast hyrorna inte var särskilt höga där jämfört med här i Lux. 
 
Vi räknar hur som helst med att flytta in till helgen. En liten detalj är att vi måste hinna köpa en säng innan dess så att vi har någonstans att sova, men det löser vi. Allt går att lösa bara man vill! :) 
 
Här får ni en sneak a peak på hur området kommer att se ut när det är helt klart. Ni får mer bilder sen när vi har flyttat in.
Au revoir!
 
Bildkälla: http://www.uzfruiz.lu