Sista kvällen i Sverige

Idag var min sista dag på jobbet. Det är första gången jag lämnar ett jobb jag verkligen tycker om, och det var inte helt lätt kan jag tala om. Jag fick en jättefin avtackning av såväl VD, som försäljningschef och en massa kollegor, plus god tårta och helt underbara presenter (följ mig på Instagram @_mariebergman_ så får ni se). Som tur är så har jag förmånen att få jobba kvar på distans ett tag, så jag behöver inte säga hejdå på riktigt än.
 
Ikväll har vi städat, slängt och packat det sista (förutom sängen som vi ska slänga imorgon bitti, hehe). Så hur känns det nu så här kvällen innan utlandsflytt? Pirrigt, jätteroligt, spännande men fortfarande ganska overkligt. Lägenheten är så tom att det nästan ekar av mina slagningar mot tangentbordet men ändå går det inte riktigt att förstå att det är imorgon det händer. 
 
Imorgon börjar ett nytt kapitel i våra liv och imorgon går startskottet på ett nytt stort spännande äventyr. Ni hänger väl med i bloggen framöver så att ni håller er uppdaterade?
 
Jag kommer ihåg när jag vaknade på morgonen samma dag som vi skulle flytta till Cypern. Jag vaknade kanske vid kl. 5 och kunde absolut inte somna om på grund av de miljontals fjärilar som befann sig i min mage just då. Vi får se hur det blir imorgon - kanske är jag lite mer van nu? 
 
Vi hörs i Luxemburg nästa gång! ♥
 

Bara en vecka kvar

Det är inte klokt vad tiden går snabbt, helt plötsligt är det bara 6 dagar kvar till flytten. Flyttpackning och städning går enligt plan än så länge och vi har bockat av det mesta på vår "att göra innan vi flyttar-lista".
 
För 3,5 år sedan när vi flyttade utomlands för första gången så köpte vi med oss olika pulversåser, nypon- och blåbärssoppa och lite sånt. Men den här gången blir det nog ingenting i matväg. Något vi alltid köpte med oss från Sverige till Cypern var tacokryddor, men nu har vi ätit så mycket tacos den senaste tiden så de får nog också vara. Det ska bli så spännande att se vad vi kommer att sakna från Sverige denna gång! Däremot gör vi alltid rejäla inköp från Apoteket som vi tar med oss, jag litar inte riktigt på tabletter och sådant utomlands. :) 
 
Idag gick vi årets sista varv runt Djurgården också. Naturen är verkligen vacker nu och bjuder på mängder av olika höstfärger. Det är fortfarande rätt varmt ute också, runt 20 grader. Bilden nedan är tagen idag. 
 

Kick-off i Berlin

Denna vecka har jag tillbringat fyra dagar på kick-off i Berlin. Jag och tre andra kollegor har verkligen jobbat stenhårt med alla förberedelser inför detta, och det blev så otroligt lyckat. Jag är SÅ nöjd! Att jobba med ett så här stort projekt för 200 personer i ett annat land har verkligen varit sjukt roligt och lärorikt. Dessutom var det ju såklart kul att vara i Berlin eftersom jag aldrig varit där tidigare. Jag hann se ganska mycket av staden, men känner ändå att jag måste ta med mig Johan dit någon gång och utforska lite mer. Jag fick verkligen ett uppvaknande när det gäller allt galet som Berlin har varit med om. 
 
Temat på årets kick-off var team building. Vi anlitade en eventbyrå som hjälpte oss med de olika aktiviteterna. Det som var absout roligast var "Körslaget" i onsdags. Eventbyrån hade flugit ned fyra olika körledare som coachade olika körer. Jag hade förmånen att vara i den röda kören som leddes av Angelica Alm, pianist i "Så ska det låta". Jäklar vilken grym tjej! Vi sjöng "Happy", håll utkik i mina sociala medier så dyker det nog upp en del bilder och kanske en och annan video framöver. Först tränade vi i ett rum på hotellet, sedan gick vi ut till en känd kyrka på stan och sjöng framför den, och under middagen på kvällen så tävlade vi mot de andra körerna. 
 
Efter fyra väldigt intensiva och långa dagar var det en supertrött tjej som kom hem igår. Idag har vi varit ute och gått Djurgården runt och sedan somnade jag nästan direkt på soffan igen. Kick-offen har varit en stor milstolpe, och jag har inte riktigt kunnat fokusera så mycket på vår flytt de senaste veckorna, men nu är det dags att ändra fokus. Allt fokus på utlandsflytten från och med nu! :)