Venedig

Det var fantastiskt att vara tillbaka i Venedig! Det var sju år sedan sist och då var jag där med mamma, Malin och liten Kevin i barnvagn (ni kan ju tänka er bärandet upp och ned för alla broar). Det var så mysigt att få visa Johan denna charmiga stad och vi pussades på varje bro. :) Tåget från Milano tog 2 timmar och 25 minuter (väldigt fräscha och moderna tåg) och vi var bara där över dagen, men det var verkligen värt det. 
 
Det första jag gjorde var att leta upp den lilla kiosken som ligger precis på andra sidan vattnet av tågstationen. Där köpte jag nämligen en flaska Bellini sist jag var där, och nu har jag suktat efter den i sju år (!). Äntligen var det dags! Unnade mig även ett glas Bellini på en uteservering på Piazza San Marco, så gott! 
 
Den här gången hann jag upptäcka en massa nya områden som jag missade sist. Det roligaste med Venedig är nog att gå lite vilse, vilket man ju lätt gör där. De första timmarna gick vi helt utan karta och en aning om vart vi var, men det är ju inte så stort som tur är. Vi köpte oss varsin pizzaslice till lunch och satte oss på en trappa vid vattnet och så åt vi såklart italiensk glass. Det är svårt att inte älska Venedig!
 

Milano

Detta var andra gången jag var i Milano, men sist var jag där på konferens med jobbet och såg ingenting av staden, så det var trevligt att vara tillbaka och se lite mer. Vi landade på Bergamo flygplats, resan från Lux tog endast 55 min! När vi kom in till stan på fredagskvällen så åt vi middag på en restaurang inne på stationen, och det var den godaste pizzan jag någonsin ätit tror jag - 5 formaggi. Eftersom vi visste att vi skulle ta tåget till Venedig ena dagen så valde vi att bo nära tågstationen på Hilton Milan, och det valet var vi väldigt nöjda med - fräscha rum, stora sängar och supergod frukost.
 
Efter frukosten på lördag morgon tog vi en kort promenad till tunnelbanan och åkte till San Siro. Supersmidigt tunnelbanesystem måste jag säga! Hur derbyt på San Siro var kan ni läsa om i tidigare inlägg. Efter matchen så åkte vi in till stan för att se de klassiska sevärdheterna som Duomo di Milano och Galleria Vittorio Emanuele II, superfint! Sen tog vi en promenad till Castello Sforzesco och gick runt i den stora fina slottsparken, och sen gick vi tillbaka till stan för att se det berömda operahuset Teatro alla Scala. Sen började vi gå tillbaka till hotellet och stannade till efter vägen för att äta middag på en uteservering. På vägen tillbaka hittade vi en till jättestor och mysig park, älskar storstäder med mycket grönt! Som ni hör så hade vi en mycket bra och effektiv dag! :) 
 
 

Milanoderby

Hej och glad påsk i efterskott! Jag och Johan har haft världens bästa påskhelg i Italien, närmare bestämt i Milano och Venedig. För några månader sedan när vi redan hade bestämt oss för Milano så började vi fundera på om det gick någon bra fotbollsmatch när vi ändå var där. Vi gillar ju fotboll båda två, men Johan har varit ett Interfan sedan han var liten. Gissa hur glada vi blev när det visade sig vara derby just precis över påsk! Och så jäkla mäktigt det var att vara där på San Siro tillsammans med 80 000 andra åskådare i strålande sol! 
 
Derbyn är ju alltid lite speciella matcher så jag ska erkänna att jag var lite pirrig innan. Jag vet ju hur stökigt det kan vara på ett derby i Stockholm, hur skulle det då bli i Milano? Men faktum är att det var hur städat och lugnt som helst och absolut ingenting att oroa sig för. Pjuh! Det kändes faktiskt tryggare än ett Stockholmsderby, ironiskt nog.
 
Matchen började hur bra som helst, Inter ledde med 2-0 i halvtid. Men i den absolut absolut absolut sista sekunden så gjorde Milan 2-2. Nåja, vi var hur nöjda som helst ändå! Riktigt härlig och mäktig upplevelse! :)