Venedig

Det var fantastiskt att vara tillbaka i Venedig! Det var sju år sedan sist och då var jag där med mamma, Malin och liten Kevin i barnvagn (ni kan ju tänka er bärandet upp och ned för alla broar). Det var så mysigt att få visa Johan denna charmiga stad och vi pussades på varje bro. :) Tåget från Milano tog 2 timmar och 25 minuter (väldigt fräscha och moderna tåg) och vi var bara där över dagen, men det var verkligen värt det. 
 
Det första jag gjorde var att leta upp den lilla kiosken som ligger precis på andra sidan vattnet av tågstationen. Där köpte jag nämligen en flaska Bellini sist jag var där, och nu har jag suktat efter den i sju år (!). Äntligen var det dags! Unnade mig även ett glas Bellini på en uteservering på Piazza San Marco, så gott! 
 
Den här gången hann jag upptäcka en massa nya områden som jag missade sist. Det roligaste med Venedig är nog att gå lite vilse, vilket man ju lätt gör där. De första timmarna gick vi helt utan karta och en aning om vart vi var, men det är ju inte så stort som tur är. Vi köpte oss varsin pizzaslice till lunch och satte oss på en trappa vid vattnet och så åt vi såklart italiensk glass. Det är svårt att inte älska Venedig!