En vecka på Sardinien

Hallå! Vi har precis kommit hem efter en fantastiskt härlig vecka i den sardinska skärgården på den nordöstra sidan av ön. Vi har aldrig varit med om en ö som har så otroligt bra stränder och kristallklart vatten precis överallt - ett perfekt resemål för en sol- och badsemester med andra ord. På många andra resmål kanske man har 2-3 paradisstränder att välja på, men här fanns dem precis överallt och vi har verkligen tillbringat många snorkeltimmar i havet. 
 
 
Från Lux flög vi till Olbia (tog endast ca 2 timmar) och där tog vi bussen till Palau för att sedan hoppa på färjan över till ön La Maddalena där vi bodde nästan hela veckan på hotel Excelsior. Hotellet hade supertrevlig personal, läget var perfekt och frukosten serverades ute på deras terrass varje morgon (i sann italiensk anda så bestod mer än hälften av frukostbuffén av efterrätter). 
 
 
På ön La Maddalena testade vi två olika stränder, men de allra bästa dagarna hade vi på grannön Caprera (finns broförbindelse) och på heldagsturen ute till havs. Eftersom vattnet är så otroligt kristallklart överallt så var det väldigt enkelt för oss att bara smita ned och bada lite vart vi ville. Det var helt fantastiskt att kunna lägga sig ned på en egen strand eller en egen klippa och att kunna snorkla runt helt ensamma. På Caprera finns också en strand som kallas för Europas Tahiti, vi tog oss inte dit på egen hand men båten vi åkte på heldagsturen med stannade där. Alltså vattnet där går inte ens att beskriva med ord, det var det häftigaste i badväg som både jag och Johan någonsin upplevt. Och så fick vi hoppa från båten också, alltid lika kul! :) Tyvärr inga kort därifrån dock. 
 
 
Vi besökte även städerna Santa Teresa, Porto Cervo och Olbia. Mer om dem i kommande inlägg! :)
Anonym

Italien leverera som vanligt det bästa.

Anonym

Trevligt// Tjalle

Lillemmish- mode - inspo - mamma till wille

så vackert och härligt!!

kramizzzz