Porto Cervo

En dag tog vi bussen till Porto Cervo, en stad som Apollo beskriver så här: 
 
"Porto Cervo är huvudort på Costa Smeralda, eller Smaragdkusten som den även kallas, och ligger på öns mest exklusiva hörn i norr och har lockat till sig Europas kungligheter och jet set sedan början av 60-talet. Med hjälp av världsberömda arkitekter och designers lät prins Karim Aga Khan 4 bygga upp Porto Cervo som en mauritisk medeltidsstad. I hamnen ligger de lyxiga yachterna på rad och här finns gott om restauranger som serverar både italienska och sardiska specialiteter. På kvällarna är det ett livligt nöjesliv på barerna och nattklubbarna i hamnen. Vill du uppdatera semestergarderoben finns de flesta exklusiva designbutikerna representerade här."
 
Våra förväntningar var därför skyhöga inför denna dag, jag trodde till och med att det kanske skulle bli den bästa dagen på hela resan. Så blev det dock definitivt inte (det fanns t ex ingenstans att bada där eller i närheten), men däremot så såg vi, precis enligt texten ovan, de största och lyxigaste yachtarna vi någonsin sett (till och med Monaco kan slänga sig i väggen i jämförelse). Staden, som inte är så stor, är mestadels byggd i sten, så det kändes som att vi befann oss i en Flintstones-film, fast enbart med lyxbutiker och exklusiva restauranger. :)
 
Vi hoppade även på ett litet turisttåg som tog ca 30 minuter. Då åkte vi bland annat förbi Silvio Berlusconis "sommarhus" här i Porto Cervo. Han köpte det bara för sisådär 20 miljoner EURO :D 
 
Tess

Åh, vad härligt det ser ut! :D