Sol och vårblommor

Igår hade vi en helt underbar dag här i Lux, en dag som gav försmak av våren. Det är säkert ett tag kvar, men ändå, det finns hopp! Johan var i skolan hela lördagen och jag shoppade lite på stan och fikade med en vän som flyttade hem till Irland igår. Därför var det ju extra härligt förstås att det var så bra väder på Johans enda lediga dag. Vi tog oss en långpromenad på ca 10,5 km och åt dessutom årets första lunch ute i solen. Hur underbart som helst! Ni kan ju dessutom gissa hur glad jag blev när vårblommorna nedan dök upp. Jag ställde mig mitt bland blommorna för att ta lite kort och hörde ett ljud jag aldrig hört förut, nämligen ljudet av typ 100 bin som frossade i nektar från blommorna (antar jag). Här kommer lite bilder!
 

En vecka i Stockholm

För två veckor sedan flög jag hem till Stockholm. Shireen kom och hämtade mig på Arlanda och sedan följde jag med hem till hennes och Sebastians nya hus i Vallentuna. Där fikade vi key lime pie med hallonmaräng och sedan fick jag varmrökt lax till middag. Mums! Därefter checkade jag in på mitt hotell inne i stan.
 
På måndag morgon klev jag in på Mazars kontor och hade kramkalas med en massa kollegor. Jag och Johan flyttade ju hit till Luxemburg i oktober förra året, men jag har fått behålla min tjänst och jobbat på distans sedan dess. Nu har de dock hittat en efterträdare till mig och därför spenderade jag fyra dagar på kontoret för att hjälpa till att introducera henne, vilket var fyra superroliga dagar! 
 
På kvällarna hade jag också fullt upp, så som man alltid har när man är hemma på besök. På måndag kväll åt jag en supergod pizza på Pizzeria Giro med Jenny och Stina. På tisdagen spenderade jag några timmar hos frissan innan jag begav mig hem till Kicki på en alla hjärtans dag-middag. På onsdagen kom Johan också till Stockholm och vi åt middag hemma hos Karin och David tillsammans med Sandra och Johan. Både Karin och Sandra är gravida så nästa gång vi ses har vi nog två bebisar att snusa på också. :) 
 
Supergod pizza med mozzarella, söt gorgonzola, päron, svartpeppar, valnötter och basilika.
 
På torsdagkväll frossade jag och Johan i dumplings på Waipo, alltid lika gott! Senare på kvällen kom min mamma med tåget och så checkade vi in på Grand Central by Scandic, superbra hotell! På fredagen var jag ledig och vi spenderade några timmar på stan, på konstutställning, fikade prinsesstårta på Vete-katten, såg Hundraettåringen som smet från notan och försvann på bio och avslutade sedan med en middag på Grekiska kolgrillsbaren. På lördagen åkte Johan och hälsade på sin familj + morfar, och jag och mamma spenderade ytterligare några timmar på stan, shoppade och fikade en semla, för att sedan gå en spökvandring i Gamla stan, vilket var superkul! Lördagens middag blev på Prime Burger, också väldigt gott som vanligt! 
 
 
På söndagen var det dags att säga hejdå nästan direkt efter frukost. Mamma satte sig på tåget hem och jag och Johan åkte ut till Arlanda. Den här veckan gick verkligen så himla fort, det gör ju det när man har roligt! En helt fantastisk vecka i Stockholm, helt enkelt!