Luxemburgs nationaldag

Idag är det Luxemburgs nationaldag, men det största firandet ägde rum igår kväll och inatt. Hela stan var en enda stor fest med DJs och popup barer. Johan hade dock en tenta igår kväll så vi tog oss in till stan lagom till kl 23 när det 17 minuter långa fyrverkeriet drog igång (ni hittar en lite längre film på Instagram @_mariebergman_). Precis som den senaste månaden så var det en fantastiskt härlig sommarkväll med behaliga 30 grader hela natten. Idag tog vi oss in till stan igen för att titta på den årliga paraden med militärer, poliser, ambulanspersonal, brandkår etc. Ett fint sätt att hedra dem och deras arbete tycker jag. 
 
I en av de största parkerna inne i stan fanns en massa tält där man kunde köpa mat och dryck. Så vi köpte det mest klassiska man brukar köpa på marknader här i Lux, kniddelen (luxemburgiska dumpligs med bacon, grädde och soya) och rösti med äppelmos. Låter inte så gott, ser kanske inte gott ut, men är väldigt gott! :) Sedan tog vi oss till vår favoritdel Kirchberg, köpte något gott att dricka och slog oss ned i två solstolar för att njuta av solen ett tag. Vädret här i Lux har verkligen varit helt fantastiskt de senaste månaderna. Den senaste månaden har vi haft runt 30 grader varmt nästan varje dag. Idag är det "bara" runt 26 - rätt skönt om jag ska vara ärlig! 
 

FIFA World Football Museum

När vi var i Zürich så passade vi på att besöka FIFA World Football Museum. Både jag och Johan har spelat fotboll i ganska många år och är fortfarande stora fotbollsnördar, så det var kul att vara där. Speciellt att se bucklan live! Ett tag tänkte jag "konstigt att det inte finns någonting om Zlatan här", men det gjorde det förstås. Sverige var ju kanske inte sådär jätterepresenterade, men lite svenska saker hittade vi (se nedan). Det var också väldigt kul att se hur fotbollar, fotbollsskor, matchställ, marknadsföringsmaterial osv har utvecklats de senaste 100 åren. Det var då inte bättre förr i alla fall! :) 
 

Zürich Zoo

Precis utanför vårt hotell så kunde vi hoppa på spårvagnen som på bara ca 15 minuter tog oss till Zürich Zoo. Det var väldigt länge sedan vi var på Zoo (Skansen räknas inte) och jag måste säga att jag tyckte att det var över förväntan och roligt att vara där, framförallt eftersom jag såg en del djur som jag aldrig sett förut. Och innan ni börjar tänka på att ni måste kommentera att det är så synd om djuren så vill jag bara säga att det var ett väldigt fint och bra Zoo med stora och oerhört välgjorda inhängnader.
 
Det fanns massor av roliga apor, men de roligaste hoppade runt så mycket att jag inte fick till någon bra bild, och de absolut finaste djuren, lejonen och tigrarna låg och sov på längre avstånd så det blev inte några bilder där heller. Jag blev nästan kär i en av tigrarna, den såg så himla gosig ut (men det förstår jag också att den inte är). Här kommer några bilder! :)