Remich - en ny favorit!

Idag hoppade vi på en buss som tog oss till staden Remich här i Luxemburg. Alltså, vilket ställe! Vi blev snabbt förälskade båda två. Remich ligger precis vid Moselfloden och har massor av vinodlingar överallt. Efter floden finns långa och mysiga gångvägar, och just nu blommar träden så otroligt fint. Vatten och blommande träd är en svårslagen vy! Det var dessutom 17 grader varmt vilket såklart var otroligt skönt. Vi åt god sushi till lunch på en uteservering och höll nästan på att smälta bort, men jag njöt verkligen varje sekund av värmen. :) 
 
Mitt i staden går en bro över till Tyskland, vilket är rätt coolt. Det är en liten bro och det tog oss väl max 1-2 minuter att gå över. Så i helgen har vi alltså varit i både Frankrike och Tyskland, det är kul att bo mitt i Europa! :) 
 
Just idag var det en stor karneval i Remich, något vi inte hade en aning om innan, men det var rätt kul att se. Sjukt mycket folk dock! Vi planerar hur som helst att åka dit snart igen för att utforska lite mer, eller kanske bara för att njuta. Någon gång ska vi i alla fall hyra cyklar och cykla utefter Moselfloden, och någon gång ska vi helt klart ta oss en rejäl titt på vinodlingarna runt omkring. :)
 
Bron över till Tyskland

Dagsutflykt till Metz

En timmes tågresa söderut ligger den franska staden Metz, och dit åkte vi idag. Det har varit klarblå himmel hela dagen och en termometer i Metz visade 19 grader varmt! Dock blåste det ganska kallt så det var inte alls lika skönt som det låter. Men kul att upptäcka en ny stad var det i alla fall och våren hade kommit lite längre där än här. Kolla bara på bilden nedan, älskar det! 
 
Vi hoppade på ett klassiskt turisttåg för att hinna se så mycket som möjligt när vi var där, vilket gjorde att jag tyvärr inte hann ta så många fina bilder. Men nu vet vi i alla fall vilka områden vi gillar bäst, så nästa gång vi har varit där så lovar jag att återkomma med en massa bra bilder. Till dess får ni nöja er med nedan från Metz Cathedral
 
När vi kom tillbaka till Lux så åkte vi till festivalen "Springbreak" som pågår här just nu. Det är en massa foodtrucks, konserter och annan försäljning. De är duktiga på sådant här i Lux faktiskt, festivaler och event alltså. Vi åt varsin hamburgare med blåmögelost till middag, oväntat gott faktiskt. :)
 
 

American Cemetery and Memorial

Idag har det varit en riktigt härlig dag med +14 plusgrader och sol. Vi har bland annat tagit en promenad till Luxembourg American Cemetery and Memorial. Där vilar 5076 amerikanska soldater som omkom häromkring under andra världskriget. Mäktigt ställe faktiskt! Låter bilderna tala för sig själva. 
 
 
Ikväll väntar en middag tillsammans med ett annat par från Portugal. Trevlig helg!