Remich - en ny favorit!

Idag hoppade vi på en buss som tog oss till staden Remich här i Luxemburg. Alltså, vilket ställe! Vi blev snabbt förälskade båda två. Remich ligger precis vid Moselfloden och har massor av vinodlingar överallt. Efter floden finns långa och mysiga gångvägar, och just nu blommar träden så otroligt fint. Vatten och blommande träd är en svårslagen vy! Det var dessutom 17 grader varmt vilket såklart var otroligt skönt. Vi åt god sushi till lunch på en uteservering och höll nästan på att smälta bort, men jag njöt verkligen varje sekund av värmen. :) 
 
Mitt i staden går en bro över till Tyskland, vilket är rätt coolt. Det är en liten bro och det tog oss väl max 1-2 minuter att gå över. Så i helgen har vi alltså varit i både Frankrike och Tyskland, det är kul att bo mitt i Europa! :) 
 
Just idag var det en stor karneval i Remich, något vi inte hade en aning om innan, men det var rätt kul att se. Sjukt mycket folk dock! Vi planerar hur som helst att åka dit snart igen för att utforska lite mer, eller kanske bara för att njuta. Någon gång ska vi i alla fall hyra cyklar och cykla utefter Moselfloden, och någon gång ska vi helt klart ta oss en rejäl titt på vinodlingarna runt omkring. :)
 
Bron över till Tyskland