Pjuh, 32 grader i maj!

Det är knappt jag kan tro det själv, 32 grader varmt i maj! Så skönt och så underbart, men jag undrar verkligen hur resten av sommaren blir! Klockan är nu snart 23:00 och det är fortfarande 24 grader ute, helt amazing! I torsdags var det helgdag (skönt med kortvecka första veckan på nya jobbet), och vi var ute och gick runt hela stan. Stannade i en park här, tog en fika där osv. Helt fantastisk dag! Sedan har det ju flyttat in en sushi/kinarestaurang i vårt hus som numera har uteservering med perfekt kvällssol. Vi råkade visst äta middag där både i torsdags (se sushi/sashimibåten nedan) och i fredags. Det är ju så svårt att gå in när det är sådant här väder, vi har förvisso en balkong men vi har inte hunnit/orkat köpa några möbler dit än (dessutom är den i skuggan på kvällarna). 
 
Detta är en vanlig utsikt mitt i stan, älskar den! Så lummig och härlig! 
 
En random mysig gata mitt i stan
 
Sushi/sashimibåt, mums mums! 
 
Idag åkte vi till Remich och tog som vanligt en lång promenad efter Moselfloden. Det är så vackert med alla vingårdar som ligger runt omkring. De har nu börjat blomma en del, men det återstår fortfarande en hel del så jag får återkomma med fler bilder senare i sommar. Det finns även många restauranger med uteserveringar, perfekt för en mysig lunch samt en massa ställen efter floden att lägga sig och sola på, och idag hade vi med oss en filt. Så mysigt! ♥
 

Tillbaka till finansbranschen

Ända sedan vi flyttade från Cypern har jag haft som mål att jobba inom finansbranschen igen, och speciellt när vi flyttade till Luxemburg som verkligen är ett finansland så tänkte jag att nu, nu är det dags! Ni som följer bloggen vet ju att jag har haft förmånen att behålla mitt svenska jobb på distans ganska länge och att jag dessutom har jobbat dubbelt under flera månaders tid då jag även fick en projektanställning väldigt snabbt här i Lux - som dessutom förlängdes. Men jag har även sökt andra jobb under en ganska lång period nu och ja, det har varit många intervjuer och många märkliga rekryteringsprocsser får jag väl minst sagt säga. Det har även funnits flera jobb som jag verkligen velat ha, men där jag fallit precis på mållinjen. Till saken hör också att om man som jag inte pratar franska, så är antal jobb att söka ganska begränsat och konkurrensen stenhård. 
 
Men i fredags fick jag klart med ett nytt jobb inom finansbranschen och idag började jag. Snabba ryck! Företaget heter KNEIP och jobbar med Fund Data Management. Det känns roligt och spännande men samtidigt lite konstigt att byta spår från Marketing som jag har jobbat med de senaste 4-5 åren. Men samtidigt så älskar jag att lära mig något nytt och just fondindustrin är otroligt stor här i Lux, så det känns ändå helt rätt. 
 
Efter jobbet var det fortfarande runt 24 grader varmt ute (än så länge har vädret här i Lux verkligen inte gjort oss besvikna), jag mötte upp Johan inne i stan och sedan åkte vi till Kirchberg för att inviga den nya sportbaren. Vi beställde varsin burgare, supergott! Sedan tog vi en extra lång promenad på väg hem, det är ju så otroligt skönt ute så man vill liksom aldrig gå in! 
 

Luxemburg i sommarskrud

Ni som följer mig på Instagram (@_mariebergman_) vet ju att det sedan länge känns som sommar här i Luxemburg, helt underbart såklart! Speciellt den här veckan har det varit väldigt varmt, och som tur är så var jag ledig måndag, tisdag och onsdag när det var som allra varmast (cirka 28 underbara grader). Årets solbränna har fått en väldigt bra start måste jag säga. Idag var det också riktigt härligt väder, och vi har varit ute och gått runt runt inne i stan hela dagen. Tänkte därför bjuda på en massa bilder från vår charmiga stad! :)