Mingelmiddag med SWEA Professional

I måndags var jag på ett mycket trevligt event med SWEA Professional Luxembourg. För er som inte vet vad SWEA är så är det ett globalt nätverk för svensktalande kvinnor över hela världen. När jag bodde på Cypern tänkte jag många gånger att jag skulle engagera mig i SWEA där, men det blev aldrig av, och nu har jag bott i Lux i snart ett helt år innan det blev av. Nu efteråt undrar jag ju verkligen varför jag väntade så länge. 
 
Hur som helst, det började med champagnemingel ute i det fina höstvädret. Sedan hade de bjudit in en föreläsare som pratade lite om nätverkande och sedan åt vi en trerättersmiddag där vi bytte platser mellan varje rätt för att kunna nätverka så mycket som möjligt. Världens bästa idé! Den ultimata middagen om du frågar mig! :) 
 
Och faktiskt så var det så himla skönt att spendera en hel kväll med en massa svenska tjejer och kvinnor. Jag kände ingen av dem sedan innan och jag gick dit helt själv, men alla var så himla trevliga och lättsamma. Det blev en ganska sen kväll, men jag somnade med ett stort leende på läpparna den kvällen. Sådana här event ger mig otroligt mycket energi! Därför var jag inte sen med att betala in medlemsavgiften till SWEA Luxembourg efteråt heller, nu är jag äntligen igång! :)
 
Tyvärr tog jag inga bilder, men jag ville ändå dela med mig av det här. Tyvärr vaknade jag dagen efter med superont i halsen. Tack och lov har vi en rejäl dos med både Echinagaard och Esperitox från Sverige här hemma så idag känner jag mig redan mycket bättre. Känns viktigt att bli frisk snabbt och inte gå med någon långdragen förkyldning nu när det snart bara är två veckor kvar till USA! :)
 
 

Äppelfestival i Steinsel

Hallå! Äntligen har solen hittat tillbaka till vårt lilla land och vi har i alla fall runt 18 grader igen, så skönt! Idag hoppade vi på en buss som tog oss till Steinsel, en liten ort ca 20 minuter norr om city, för att gå på äppelfestival. De har haft öppet för självplock av äpplen sedan mitten av augusti så det var ganska utplockat, men mycket trevligt ändå. Jag har i alla fall aldrig sett så stora äpplen på träd förut (bilderna nedan är inte rättvisa). Förutom att plocka egna äpplen kunde man såklart köpa en massa olika äpplen och andra äppelprodukter. Vi köpte färsk nypressad äppeljuice (så otroligt fräscht och gott!), friterade äppelringar och så blev det en grillad hamburgare till lunch. 
 

Söndagsraclette

Hallå där! Det händer inte sådär jättemycket spännade i vårt liv just nu, så därav lite halvtaskig uppdatering både på bloggen och Instagram. Dessutom börjar det bli kallt, hoppas verkligen att värmen kan hålla i sig ett tag till. För någon vecka sedan hade vi runt 30 grader varmt och nu är vi nere på 15, brr! 
 
Men vet ni vad vi gjorde igår? Vi bokade en resa till Los Angeles och Las Vegas!! WOOOHOOO!! Det ska bli så jäkla kul och vi är verkligen supertaggade på vår första resa till USA. Det är tänkt som min 30-årsresa, men vi kunde inte åka i november pga Johans schema, så vi åker i oktober istället. Men men, det blir hur bra som helst! 
 
Och idag har vi varit hos min kompis Aisela och blivit bjuden på söndagsraclette. Vi grillade lammkotletter och fläskfilé, åt en massa smält ost och en supergod sallad. Till efterätt fick vi brownie med glass. Supertrevligt! ♥ 
 
Ser ni förresten hur ljushårig jag är? Tror inte jag har varit såhär "blond" på många många många år. Men snart ska det bli mörkt igen!