Cykeltur Remich - Schengen

Hej på er! Det är nästan två veckor sedan vi kom hem från vår supersemester då vi började med en vecka i Italien och Schweiz för att sedan åka till Singapore i två veckor och sedan avsluta med en dag i London och en dag i Brighton innan vi kom tillbaka till Lux. En resa på 3,5 veckor som var helt magisk och fantastisk på alla sätt och vis. Som ni förstår så har jag flera hundra bilder från den här resan och det har varit så bra väder här i Lux sedan vi kom hem så jag har helt enkelt varken haft tid eller lust att gå igenom allihopa än. Men håll tillgodo, självklart kommer det en massa bilder... när jag orkar! :) 
 
Hur som helst. Idag tog vi bussen till Remich och hyrde cyklar. Sedan cyklade vi efter Moselfloden till Schengen, över bron till Tyskland och sedan cyklade vi efter floden tillbaka, fast på tyska sidan. Det var en väldigt fin och härlig tur, även fast det blev en aning för varmt på slutet när vattnet var slut eftersom det var hela 35 grader ute. Vilken fantastisk sommar vi har i år! Nej, jag tillhör inte en av dem som klagar på värmen. 
 
Schengen är ju mest känt för Schengenavtalet som innebär att det inte krävs pass för att resa mellan de länder som är med i avtalet. Länderna som är med har tagit bort passkontrollerna emellan sig och samarbetar polisiärt och i rättsliga frågor. Mycket bra! 
 
Historisk plats i Schengen 
 
Utsikt från bron över till Tyskland
 
Majs! 
 
Välförtjänt öl efteråt! :)