Porto

Efter några dagar i Lissabon tog vi tåget till Porto (det tog ca 2,5 timme). Porto gillade vi betydligt mer än Lissabon, otroligt mysig och charmig liten stad. Vi bodde på Hotel Dom Henrique - Downtown, vilket ligger en bit upp från vattnet och själva city, men för oss som tycker om att promenera var det absolut inga problem. Det bästa med det här hotellet är restaurangen/takbaren på våning 17 men en otroligt fin utsikt över Porto. Dessutom var maten verkligen helt fantastisk och servicen likaså. Den var så bra att vi åt en lunch och två middagar där, och de var samtliga våra bästa måltider under alla åtta dagar i Portugal. Porto är väl egentligen känd för en sak - portvinet. Det finns gott om portvinsprovningar etc, missa inte dem! Ta även en promenad till lyxhotellet The Yeatman för att ta en drink och njuta av utsikten :) 
 

Belém och Cascais

Belém och Cascais är två resmål strax utanför Lissabon som är perfekta att kombinera på en dag. Vi åkte främst till Belém för att äta Pastel de nata (eller Pasteis de Belém som de kallas där) på konditoriet där orginialreceptet kommer ifrån och för att se det två landmärkena på bilderna nedan. När man är klar med Belém hoppar man bara på ett tåg vidare till Cascais. I Cascais bor det massor av svenskar och så finns det några stränder där. Mysigt men litet - tog tyvärr inte så mycket bilder där. 
 
 

Sintra

Åker ni till Lissabon så glöm för Guds skull inte att åka till Sintra - ett helt fantastiskt ställe cirka 45 min med tåg från Lissabon. Här finns minst två slott ni absolut inte får missa! Det är en rejäl bit att gå ända upp till toppen - vilket vi också gjorde i gassande sol, pjuh! - men det går också bussar, minitåg och en hel del taxis och tuktuks. 
 
 
Så först ut - Quinta da Regaleira. Vackert som i en saga! 
 
 
Och så det häftigaste av allt - Pena Palace.
Bilderna är inte rättvisa alls, det här stället var verkligen häftigt och otroligt vackert!
 
Ja, ni ser ju själva. Åk dit säger jag bara! :)