Guidad tur i Lux city

Igår var jag med på en guidad tur här i Lux city som jag själv varit med och anordnat via SWEA. Det var en riktigt fin sommarkväll när Lux är som allra finast. Det är en otroligt vacker stad vi bor i, med en väldigt intressant historia. Dessutom gick vi ned i Casemates du Bock, och där hade jag aldrig varit förut. Det är dock en väldigt intressant och häftig plats så jag ska ta med mig Johan dit inom kort och lära mig ännu mer. :) 
 
Foton tagna av mig själv och Petra Cato :) 

Porto

Efter några dagar i Lissabon tog vi tåget till Porto (det tog ca 2,5 timme). Porto gillade vi betydligt mer än Lissabon, otroligt mysig och charmig liten stad. Vi bodde på Hotel Dom Henrique - Downtown, vilket ligger en bit upp från vattnet och själva city, men för oss som tycker om att promenera var det absolut inga problem. Det bästa med det här hotellet är restaurangen/takbaren på våning 17 men en otroligt fin utsikt över Porto. Dessutom var maten verkligen helt fantastisk och servicen likaså. Den var så bra att vi åt en lunch och två middagar där, och de var samtliga våra bästa måltider under alla åtta dagar i Portugal. Porto är väl egentligen känd för en sak - portvinet. Det finns gott om portvinsprovningar etc, missa inte dem! Ta även en promenad till lyxhotellet The Yeatman för att ta en drink och njuta av utsikten :) 
 

Belém och Cascais

Belém och Cascais är två resmål strax utanför Lissabon som är perfekta att kombinera på en dag. Vi åkte främst till Belém för att äta Pastel de nata (eller Pasteis de Belém som de kallas där) på konditoriet där orginialreceptet kommer ifrån och för att se det två landmärkena på bilderna nedan. När man är klar med Belém hoppar man bara på ett tåg vidare till Cascais. I Cascais bor det massor av svenskar och så finns det några stränder där. Mysigt men litet - tog tyvärr inte så mycket bilder där.