Porto

Efter några dagar i Lissabon tog vi tåget till Porto (det tog ca 2,5 timme). Porto gillade vi betydligt mer än Lissabon, otroligt mysig och charmig liten stad. Vi bodde på Hotel Dom Henrique - Downtown, vilket ligger en bit upp från vattnet och själva city, men för oss som tycker om att promenera var det absolut inga problem. Det bästa med det här hotellet är restaurangen/takbaren på våning 17 men en otroligt fin utsikt över Porto. Dessutom var maten verkligen helt fantastisk och servicen likaså. Den var så bra att vi åt en lunch och två middagar där, och de var samtliga våra bästa måltider under alla åtta dagar i Portugal. Porto är väl egentligen känd för en sak - portvinet. Det finns gott om portvinsprovningar etc, missa inte dem! Ta även en promenad till lyxhotellet The Yeatman för att ta en drink och njuta av utsikten :) 
 
JUNITJEJ

Svar: Det är en berner sennen.

Linnea Kinis

vad härligt det såg ut!

Linnea Kinis

vad härligt det såg ut!

Linnea Kinis

vad härligt det såg ut!

Eva på rucksack

Vi åker snart dit, så kul att höra att ni gillade Porto mer än Lissabon, för jag har valt att prioritera Porto! :) Något tips på ställe med bra portvinsprovning?

Svar: Det gjorde du helt rätt i :) På andra sidan bron (från city) ligger det flera hus med portvinsprovning, den bästa var hos Calem. Ha det så bra när ni är där! :)
Marie Bergman